Terug

Volg Hart van Nederland

Chauffeur truckdrama Nieuw-Beijerland mocht niet rijden bij gebruik epilepsie-medicijn

Chauffeur truckdrama Nieuw-Beijerland mocht niet rijden bij gebruik epilepsie-medicijn

112

7 sep 2022, 18:56

De Spaanse chauffeur die verantwoordelijk wordt gehouden voor het veroorzaken van het truckdrama in Nieuw-Beijerland mocht in Nederland niets eens de weg op. Volgens zijn advocaat gebruikte hij medicijnen tegen epilepsie, volgens de Nederlandse wet mag je niet in een vrachtwagen rijden bij gebruik van het medicijn. Advocaat verkeersrecht Bart Kabel bevestigt deze conclusie aan RTL Nieuws.

De regels voor rijden met medische aandoeningen en medicijnen zijn in Nederland vastgelegd in de Regeling eisen geschiktheid 2000. De voor het truckdrama relevante passage is deze: "Als uw patiënt een groot rijbewijs heeft, gelden er strengere regels. Als iemand anti-epileptica gebruikt, mag hij of zij niet in een vrachtauto of bus rijden. Dit geldt ook als uw patiënt al lange tijd geen epileptische aanval heeft gehad."

Dinsdagavond zat de advocaat van de chauffeur aan tafel bij de talkshow van Eva Jinek, waar hij aangaf dat de chauffeur al jaren geen epileptische aanval meer had gehad, maar dat hij nog wél medicijnen gebruikt. Als dat klopt, betekent dat dat de chauffeur daarmee de wet heeft overtreden.

Zeven slachtoffers

Eind vorige maand reed een Spaanse vrachtwagenchauffeur vanuit stilstand plots een dijkje af en belandde te midden van een barbecuefeestje van de lokale ijsclub. Bij het drama kwamen in totaal zeven mensen om het leven, waaronder een ongeboren baby. Vier slachtoffers, waaronder de ongeboren baby, maakte onderdeel uit van één familie.

Woensdagavond is er een besloten herdenking voor de nabestaanden van de slachtoffers en leden van de ijsclub.

Bovenstaande reportage is eerder uitgezonden door Hart van Nederland.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.