Terug

Volg Hart van Nederland

Dode bij steekpartij is 64-jarige man uit Amsterdam, ander slachtoffer in kritieke toestand

Dode bij steekpartij is 64-jarige man uit Amsterdam, ander slachtoffer in kritieke toestand

112

22 mei 2021, 12:05

Het slachtoffer dat vrijdagavond overleed na een steekpartij in de Amsterdamse wijk De Pijp, is een 64-jarige Amsterdammer. Dat meldt de driehoek Amsterdam, bestaande uit de gemeente, justitie en politie, in een persbericht.

De andere vier slachtoffers, van wie er drie uit Amsterdam komen en één uit Haarlem komt, zijn tussen de 21 en 28 jaar oud. Ze liggen nog in het ziekenhuis, één van hen in kritieke toestand. Er lijkt geen verband tussen de slachtoffers te bestaan.

Woning verdachte doorzocht

De vijf slachtoffers werden vrijdagavond neergestoken in en rond de Ferdinand Bolstraat in de Amsterdamse wijk De Pijp. De politie arresteerde één verdachte, een 29-jarige man uit Amstelveen. De driehoek meldt dat zijn woning in Amstelveen is doorzocht. "Daarbij zijn gegevensdragers en een auto in beslag genomen."

De verdachte, geen bekende van de politie, wordt vandaag gehoord. De politie gaat er vooralsnog vanuit dat hij alleen verantwoordelijk is voor het steekdrama. Diverse getuigen beschreven het gedrag van de man tegenover de politie als 'verward'. Er zijn geen aanwijzingen voor een terroristisch motief.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network. Alle rechten voorbehouden. Geen tekst- en datamining.