Terug

Volg Hart van Nederland

Doden schietpartij Alblasserdam zijn 16-jarig meisje en 34-jarige vrouw

Doden schietpartij Alblasserdam zijn 16-jarig meisje en 34-jarige vrouw

112

6 mei 2022, 13:51

De slachtoffers van de dodelijke schietpartij op een zorgboerderij in Alblasserdam zijn een 16-jarig meisje uit Dordrecht en een 34-jarige vrouw uit Alblasserdam. Verder zijn een jongen (12) en een vrouw (20) zwaargewond naar het ziekenhuis afgevoerd.

De schietpartij gebeurde even voor 11.00 uur op de zorgboerderij Tro Tardi aan de Molensingel, net buiten het Zuid-Hollandse dorp. "Daarbij heeft een man geschoten, die heeft twee slachtoffers dodelijk geraakt en er zijn twee zwaargewonden gevallen", aldus een politiewoordvoerder die ter plaatse is.

Families in onwetendheid

Na de schietpartij kwamen twee traumahelikopters en meerdere ambulances ter plekke. Een half uur na de schietpartij kon de politie de verdachte aanhouden in een parkje in de buurt. Daarbij is het vuurwapen in beslag genomen. "We zijn heel blij dat we hem zo snel mogelijk konden stoppen en dat er niet meer slachtoffers zijn gevallen", aldus de woordvoerder.

(Tekst gaat verder onder foto)

Alblasserdam

Alblasserdam

Familieleden van de aanwezigen op de zorgboerderij kwamen direct naar Tro Tardi toen ze hoorden dat er een schietpartij wa. Ze hebben daar een tijd in onwetendheid staan wachten, omdat iedereen die op het terrein was eerst gehoord moest worden door de politie. Daarna kregen de familieleden pas te horen hoe hun geliefden eraan toe waren.

Verdachte 'verward en overlastgevend'

De man die wordt verdacht van de dodelijke schietpartij op een zorgboerderij is de 38-jarige man uit het naburige Oud-Ablas. De man staat volgens het Openbaar Ministerie (OM) al jaren bekend als "overlastgevend". Goed ingevoerde bronnen melden aan het AD dat het om John S. gaat, die al langere tijd verward gedrag zou vertonen.

John S. heeft geen strafblad, aldus justitie. Wel is zijn bij de politie een aantal incidenten bekend, waaronder een zelfmoordpoging op het spoor in oktober 2017. Weken later was er een nieuw incident in zijn huis, een maand later kreeg de politie de melding dat de man verschillende vrouwen zou hebben bedreigd.

'Enorme impact op iedereen'

Er waren meerdere mensen aanwezig in de zorgboerderij toen het incident gebeurde, maar het is onduidelijk hoeveel precies. "We snappen dat dit een enorme impact heeft op mensen die hier waren", aldus de politiewoordvoerder. Familieleden van de slachtoffers en direct betrokkenen worden opgevangen in cultureel centrum Landvast.

Ook voor mensen die niet direct betrokken zijn en toch heel graag met elkaar willen praten over de dodelijke schietpartij is er een locatie geregeld, namelijk in de Ichtuskerk in Alblasserdam. "Er wordt ook gekeken welke zorg en begeleiding deze mensen na vandaag nodig hebben", zegt de zegsman.

De politie heeft de afgelopen uren forensisch onderzoek gedaan op en rond de zorgboerderij en heeft gesproken met getuigen. Om te achterhalen wat de aanleiding voor de schietpartij was doet de politie de komende tijd meer onderzoek, waarbij ook met de verdachte wordt gesproken.

Hart van Nederland-presentatrice Mirella van Markus bezocht zorgboerderij Tro Tardi een paar jaar geleden nog

Mirella van Markus bezoekt zorgboerderij Tro Tardi in Alblasserdam
7:33
Mirella van Markus bezoekt zorgboerderij Tro Tardi in Alblasserdam

ANP

Foto van arrestatie: Peter Stam

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.