Terug

Volg Hart van Nederland

Drie jongeren melden zich op politiebureau na fataal tramincident Den Haag-Ypenburg

112

19 okt 2021, 12:40

De politie heeft dinsdagochtend drie verdachten aangehouden in het onderzoek naar het fatale tramincident in Den Haag. Dat gebeurde maandagavond bij een halte op de Rijswijkse Landingslaan in de wijk Ypenburg, daarbij kwam een persoon om het leven. Het gaat om twee 15-jarige jongens en een 18-jarige man, allemaal komen ze uit Den Haag.

Het slachtoffer is een 39-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij overleed nadat hij rond 21.00 uur op de Rijswijkse Landingslaan in de Haagse wijk Ypenburg onder een tram was gekomen.

Alle drie de verdachten hebben zichzelf op het politiebureau gemeld. Het incident de Anthony Fokkersingel vond even rond 20.50 uur plaats. Al snel werden er schermen geplaatst om pottenkijkers op afstand te houden. De politie was ter plaatse tot rond 04.00 uur bezig met onderzoek.

De eerste verdachte, een jongen van vijftien, meldde zich gisteravond al op het bureau. De andere jongen van vijftien en de achttienjarige man hebben zich dinsdagochtend op het bureau gemeld. De aangehouden jongens zitten nog vast en mogen alleen contact hebben met hun advocaat.

De politie heeft vannacht camerabeelden uit de buurt opgevraagd en uitgekeken en uitvoerig met getuigen gesproken. Getuigen verklaarden vlak na het ongeluk dat er mogelijk drie personen betrokken waren en dat deze na het incident wegliepen in de richting van de Anthony Fokkersingel. Deze drie personen hadden donkerkleurige hoodies aan met opvallende witkleurige letters op hun rug.

Slachtofferhulp

De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekend gemaakt. Op de plek waar het gisteravond gebeurde ontstaat er langzaam een herdenkingsplek voor het slachtoffer. Mensen leggen er bloemen neer en staan stil bij het tragische incident.

De bestuurder van de tram is opgevangen door de politie en door personeel van het Haagse vervoersbedrijf HTM. Ook andere getuigen die behoefte hebben aan slachtofferhulp kunnen zich melden bij het politiebureau Leidschenveen-Ypenburg.

Getuigenoproep

De politie zoekt nog naar meer beeldmateriaal en getuigen. Mensen die meer hebben gezien of beeldmateriaal hebben kunnen dat melden bij de politie. Dat kan via 0800-6070 of anoniem via 0800-7000.

Later meer.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.