Terug

Volg Hart van Nederland

Drie maanden oude baby overleden in sporthal Ter Apel

Drie maanden oude baby overleden in sporthal Ter Apel

112

24 aug 2022, 15:54

Een drie maanden oude baby is overleden in een sporthal bij het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel. Dat bevestigt een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) aan Het Parool. Over de doodsoorzaak is nog niets bekend, dat wordt momenteel nog onderzocht.

Er is nog wel medische hulp verleend aan het slachtoffertje. Meer informatie volgt na het onderzoek. Het is onduidelijk wanneer dat is afgerond.

De sporthal waar de baby overleed staat op het terrein van de COA-locatie. De hal wordt normaal gebruikt zodat asielzoekers kunnen sporten maar door de aanhoudende drukte wordt de ruimte nu gebruikt voor extra slaapplaatsen.

'Diep geschokt'

"Het COA-personeel is diep geschokt door deze verschrikkelijke gebeurtenis. Met name in Ter Apel komt dit hard aan," schrijft het COA in een persbericht volgens Het Parool. Wat de nationaliteit en geslacht van de baby is en hoe die in Ter Apel terechtkwam is niet bekend. Het COA doet hier geen uitspraken over.

"Onder bewoners en medewerkers heersen gevoelens van verdriet en onmacht," aldus het COA. "Aan hen wordt passende ondersteuning aangeboden."

Medeleven

VluchtelingenWerk Nederland laat weten "met grote verslagenheid" te hebben kennisgenomen van het overlijden van de baby. "Dit is intens verdrietig en een groot verlies voor de nabestaanden. Dit nieuws komt ook in onze organisatie hard aan. In het bijzonder bij onze medewerkers en vrijwilligers ter plaatse. We leven mee met de nabestaanden van dit kindje. En we wachten het aangekondigde onderzoek af."

Een woordvoerder van de gemeente Westerwolde, waar Ter Apel onder valt, wil niet reageren op het nieuws.

Drukte bij aanmeldcentrum

Het is al maanden druk bij het aanmeldcentrum in het Groningse Ter Apel. In de nacht van dinsdag op woensdag bereikte de drukte een nieuw dieptepunt. Zeker 700 mensen sliepen buiten omdat er in het centrum geen plek ik.

Bovenstaande reportage is eerder uitgezonden door Hart van Nederland.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.