Terug

Volg Hart van Nederland

Drie nieuwe aanhoudingen voor antisemitische muurschildering Steven Berghuis

112

7 dec 2021, 19:21

De politie heeft nog eens drie mensen opgepakt voor de antisemitische  muurbeschildering waarop voetballer Steven Berghuis als slachtoffer van de Holocaust staat afgebeeld. De Feyenoorder maakte afgelopen zomer een beruchte transfer naar Ajax.

De muurschildering werd in de vroege ochtend van 24 juli ontdekt op een muur in de Rotterdamse wijk Crooswijk. Berghuis was daarop te zien als slachtoffer van de Holocaust, in gestreepte kampkleding met een gele Jodenster op zijn borst, een keppeltje op zijn hoofd en een grote neus. Daarnaast stond de tekst 'Joden lopen altijd weg' geschreven.

Vier mannen opgepakt

De antisemitische bekladding is vlak daarna verwijderd door de gemeente. In oktober werd een 41-jarige man uit Voorburg aangehouden vanwege de tekening. Dinsdag werden een 46-jarige Rotterdammer, een 47-jarige man uit Spijkenisse en een 42-jarige man uit Hoogvliet opgepakt op verdenking van betrokkenheid.

Het Openbaar Ministerie (OM) ziet de muurschildering als groepsbelediging. "Met het plaatsen van een dergelijke schokkende tekening waarbij een grote groep mensen wordt beledigd" is volgens justitie "een duidelijke grens" overschreden. De politie laat weten dat antisemitisme en discriminatie "op alle vlakken, ook binnen het voetbal" niet zijn toegestaan.

Tekst: Hart van Nederland/ANP / Bovenstaande reportage is eerder uitgezonden

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.