Terug

Volg Hart van Nederland

Ali B door 18-jarige Voice-deelneemster beschuldigd van verkrachting

112

20 jan 2022, 16:17

Een van de aangiftes tegen rapper en The Voice of Holland-coach Ali B is vanwege verkrachting. Dat zegt een 18-jarige vrouw, die anoniem in beeld is gebracht, in het programma BOOS. De aflevering waarin seksueel grensoverschrijdend gedrag achter de schermen bij het RTL-programma aan bod komt, is donderdagmiddag online gezet.

Volgens het programma zou het bij Ali b gaan om een "patroon" in zijn gedrag. Meerdere oud-kandidaten doen anoniem hun verhaal over seksueel grensoverschrijdend gedrag. Ali B ontkent alle aantijgingen en zegt volledig mee te werken aan het onderzoek.

"Ik ga vandaag aangifte doen tegen Ali B", zegt een 18-jarige vrouw in BOOS. "Verkrachting", vult ze aan, wanneer presentator Hofman haar vraagt waar ze aangifte van doet.

De vrouw vertelt dat het al "zo lang geleden is" dat het is gebeurd en dat ze lang heeft nagedacht om aangifte te doen. De vrouw vertelt dat ze wist dat er meer vrouwen slachtoffer waren, omdat Ali B dat haar verteld zou hebben. "Maar ik heb ze nooit gevonden. En om in je eentje tegen iemand die zo veel geld heeft, zo veel macht heeft, aangifte te gaan doen en verder eigenlijk geen bewijs te hebben van wat er is gebeurd, dat is een heel grote stap."

'Hij begon aan mij te zitten'

In de uitzending van BOOS vertelt de ex-kandidate over de ervaring met de Voice-coach. "Op een gegeven moment gingen we op een bank zitten. Ik ging daar zitten en hij ging naast mij zitten. Toen begon hij mij ineens te zoenen", vertelt de vrouw aan Tim Hofman.

"Op dat moment voelde ik mij in zo'n positie dat hij zo machtig was in vergelijking met mij dat ik dacht: 'wat jij wil, dat moet er nu gebeuren.' Dus liet ik het zeg maar over mij heen komen wat hij van plan was met mij. Toen ben ik verstijfd en heeft hij seks met mij gehad", vertelt de vrouw verder.

Beloftes

Ali beloofde dat de kandidaat bij een volgende deelname ver zou komen. "Als je volgend jaar weer meedoet moet je het effe laten weten, want dan kom je bij mij in mijn team en zorg ik dat je heel ver komt."

"Ik was eigenlijk zo in shock dat ik geen nee durfde te zeggen en me niet durfde te verzetten", zegt de voormalig deelnemer aan de talentenjacht. "Ik vind het moeilijk om het verkrachting te noemen, maar dat is wel wat het is."

BOOS

Na maandenlang onderzoek presenteren Tim Hofman en zijn team donderdag in BOOS eindelijk hun bevindingen over seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik bij het RTL-programma The Voice of Holland. Het programma is door de grote ophef al voorlopig van de buis gehaald. Ook zijn de oudere afleveringen niet meer terug te zien op Videoland.

In de aanloop naar de uitzending werden al meerdere aangiftes ingediend tegen betrokkenen bij het programma. Zo diende Voice-finalist Nienke Wijnhoven een aangifte in tegen bandleider Jeroen Rietbergen vanwege aanranding. Dit ontkent hij met klem. Maandag werd al bekend dat Linda de Mol haar relatie met Jeroen inmiddels heeft verbroken.

Het Openbaar Ministerie heeft zich verdiept in haar verhaal en de vrouw na een gesprek geadviseerd om aangifte te doen.

Als je te maken hebt gehad met grensoverschrijdend gedrag en je weet niet waar je naartoe kunt met je verhaal. Bel met de vertrouwenspersoon van Mores.online, hét onafhankelijke meldpunt voor de culture sector. Check de website voor alle info.

Via Show.nl

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.