Terug

Volg Hart van Nederland

Emotionele stille tocht in Middelburg voor doodgestoken Tim (15): 'Zo'n lieve jongen'

112

17 jan 2022, 10:51

Honderden mensen hebben zondag meegelopen in een stille tocht voor de overleden Tim. De 15-jarige jongen werd vorige week zondag op klaarlichte dag neergestoken op een grasveldje, hij overleed drie dagen later. "Niet verwacht dat dit hem zou gebeuren."

Inmiddels ligt het grasveldje waar Tim zwaargewond werd gevonden bezaaid met bloemen, kaarsjes en knuffels voor de doodgestoken tiener. Het is ook de plek waar de stille tocht begon. In een lange stoet liepen familie, vrienden, kennissen en het voetbalteam van de jongen mee. Ze hadden witte ballonnen bij zich.

Een kennis van de familie is blij met de stille tocht, vertelt hij aan Hart van Nederland. "Het is droevig, maar we kunnen op een respectvolle manier bijdragen", legt hij uit. Het was zo'n lieve jongen, ik had niet verwacht dat dit Tim zou gebeuren. Het is onwerkelijk", zegt de man geëmotioneerd.

'Niet een jongen die ruzie maakte'

"Het is heel druk, maar er is veel rust", beschrijft een vrouw de stille tocht. "Mijn zoon kende Tim, ze zijn even oud. Het was een lieve jongen, goed opgevoed. Waarom hem dit moest overkomen is onbegrijpelijk", vraagt ze zich af. Het zet haar aan het denken over de veiligheid van haar eigen kinderen. "Ik wil ze meer thuis houden en wat minder op straat hebben."

Ook voor Tims vrienden blijft het onbegrijpelijk wat de tiener is overkomen. "Hij was niet een jongen die ruzie maakte of met criminele dingen bezig was", vertelt een van hen. "Ik had nooit verwacht dat dit zou gebeuren." Bij een andere kennis komt de dodelijke steekpartij "hard aan". "Het is heftig", zegt hij aangeslagen.

'Dit moeten we niet accepteren'

Een andere deelnemer van de stille tocht was burgemeester Harald Bergman van Middelburg. "Deze drukte geeft aan dat we niet accepteren wat er gebeurd is met Tim", zegt de burgervader na afloop. "We moeten er met elkaar voor zorgen dat het niet kan dat jongeren met messen op straat lopen. Dat moeten we niet accepteren."

Waarom Tim werd neergestoken is nog altijd onbekend. De politie had na de steekpartij al twee verdachten in beeld, maar ze waren spoorloos. Uiteindelijk werden ze woensdag gevonden in een huis in Middelburg. De twee jongens van vijftien en zestien zitten vast in beperkingen, wat betekent dat ze alleen met hun advocaat contact mogen hebben.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.