Terug

Volg Hart van Nederland

Explosief gevonden bij gebouw in Dordrecht, nacht eerder restaurant vlakbij beschoten

112

28 nov 2022, 06:26

Agenten hebben in de nacht van zondag op maandag rond 02.30 uur een verdacht pakketje gevonden voor een pand aan de Spuiweg in Dordrecht. Na onderzoek van het Team Explosieven Verkenning bleek dat het om een explosief ging.

De EOD (Explosieven Opruimingsdienst Defensie) werd ingeschakeld toen duidelijk was dat het mogelijk om een explosief ging. Het explosief wordt op dit moment vervoerd om het tot ontploffing te brengen.

Restaurant beschoten

In de nacht van zaterdag op zondag werd een restaurant aan dezelfde weg in Dordrecht beschoten. "Er wordt rekening mee gehouden dat beide zaken met elkaar te maken hebben", aldus de woordvoerster. Ze kon niet vertellen of het mogelijke explosief bij hetzelfde pand is gevonden.

Zondag liet de politie weten te onderzoeken of de beschieting in Dordrecht iets van doen heeft met schoten die diezelfde nacht werden gelost bij een restaurant in Rotterdam-West. Beide horecazaken dragen dezelfde bedrijfsnaam. Volgens AD De Dordtenaar gaat het om twee filialen van het Surinaamse afhaalrestaurant Lobi BBQ.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.