Terug

Volg Hart van Nederland

Fatale woningbrand in Hilversum aangestoken, echtpaar werd al langer geïntimideerd

112

8 juni 2021, 16:49

De fatale woningbrand aan de Hilversumse Lutherhof die anderhalve week geleden het leven kostte aan de twee bewoners van het huis is met opzet aangestoken. Dat meldt de politie dinsdag. Het echtpaar werd volgens de politie al langere tijd geïntimideerd. "Het is verschrikkelijk."

Zo werd voor het aansteken van de brand de woning van het stel bekogeld met eieren en stenen en werd er een dode rat voor de voordeur gelegd. De laatste bedreiging was een week voor de brand, toen er een steen door de raam van de woonkamer werd gegooid. De politie kan echter niet met zekerheid zeggen of de intimidaties en de brandstichting met elkaar te maken hebben gehad.

Over conflicten had ook een buurvrouw wel wat meegekregen. "Deze mensen waren erg op zichzelf en ze hebben wel eens een mening gehad over andere mensen en er waren weleens conflicten. Dus het verbaast me niet dat het is aangestoken. Maar het is heel naar", aldus de buurvrouw vanuit haar voordeur.

Kleine kinderen

Ze is ervan geschrokken dat haar buren opzettelijk in brand zijn gestoken. "Het is naar. Het is verschrikkelijk. Dat gun je helemaal niemand natuurlijk. Er wonen hier allemaal kleine kindjes naast, dat was even schrikken."

Ook een andere buurvrouw is overdonderd door de gruweldaad. "Het is bizar. Je kan je niet voorstellen dat je zoiets doet bij iemand."

Steekvlam

Uit politieonderzoek is gebleken dat de brand is aangestoken met een brandbare vloeistof, wat een grote steekvlam veroorzaakte. Vermoedelijk zou dit de dader hebben verrast, waardoor de kleding van de dader mogelijk is verschroeid en hij of zij brandwonden heeft opgelopen.

Slachtoffers

Bij de woningbrand kwamen de 48-jarige bewoonster van de woning en haar 49-jarige partner om het leven. Het stel woonde al 24 jaar aan de Lutherhof. Hoewel hulpdiensten het echtpaar wel uit de woning kon bevrijden, zijn zowel de vrouw als de man later overleden in het ziekenhuis.

De politie doet verder onderzoek naar het motief van de dader en hoopt dat mensen de ochtend van de brand de dader gezien hebben en dit zullen melden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.