Terug

Volg Hart van Nederland

Fiets van gedode Esmee 'dankzij vele tips' gevonden in Leiden

Fiets van gedode Esmee 'dankzij vele tips' gevonden in Leiden

112

5 jan 2022, 22:38

De gezochte fiets van de 14-jarige Esmee, die zondag dood gevonden werd in een speelparkje in Leiden, is woensdagavond gevonden. De fiets stond op straat in de Van Riebeeckhof in dezelfde stad.

De politie laat via Twitter weten dat de fiets is gevonden "dankzij de vele tips". Na een uitzending van het televisieprogramma Opsporing Verzocht dinsdagavond kwamen bij de politie honderd tips binnen.

In de uitzending ging het onder meer over de fiets van Esmee. Het ging om een zwarte elektrische fiets van het merk Cortina, voorzien van bruine mand en een kettingslot. 

De politie tast nog in het duister over wie de fiets daar heeft geplaatst. Ze roept mensen die iets gezien hebben op te bellen naar 0800-6070 of anoniem via 0800-7000.

Turnleraar

Het meisje uit Hazerswoude-Rijndijk werd door een groepje sporters gevonden. Diezelfde dag nog werd de 32-jarige turnleraar Olivier van de G. aangehouden. Hij wordt verdacht van moord dan wel doodslag en ontucht. Volgens het Openbaar Ministerie is de man een bekende van het slachtoffer.

Het was volgens de politie één concrete tip die leidde tot de vondst van de fiets. De Van Riebeeckhof ligt niet in de buurt van het speelparkje aan de Melchior Treublaan waar het lichaam van Esmee werd gevonden, legt de woordvoerder uit. "Het is aan de andere kant van Leiden." Ook stond de zwarte tweewieler een redelijk eind weg van het Vijf Meiplein, waar de tiener waarschijnlijk voor het laatst werd gezien. De politie zoekt nu bij de vindplaats van de fiets onder meer naar buurtbewoners die mogelijk camerabeelden hebben.

Beeld: Video Duivestein. Bovenstaande reportage is eerder uitgezonden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.