Terug

Volg Hart van Nederland

Wie is de getuige die de fatale mishandeling van Carlo filmde?

Wie is de getuige die de fatale mishandeling van Carlo filmde?

112

10 nov 2021, 09:49

De politie is dringend op zoek naar een man die afgelopen zomer mogelijk de fatale mishandeling van Carlo Heuvelman op Mallorca heeft gefilmd. In Opsporing Verzocht is daarom een foto van deze "mogelijk cruciale" ooggetuige getoond.

In de nacht van 13 op 14 juli werd de 27-jarige Carlo uit Waddinxveen op de boulevard van badplaats El Arenal in elkaar geslagen door een groep Nederlandse toeristen. Het slachtoffer werd tegen zijn hoofd getrapt terwijl hij op de grond lag. Hij overleed een paar dagen later aan zijn verwondingen in een ziekenhuis op het Spaanse eiland.

Na de zware mishandeling vertrok de groep jongeren halsoverkop terug naar Nederland. De Spaanse justitie droeg het onderzoek over aan het Nederlandse Openbaar Ministerie (OM). Die verdenkt in totaal acht mannen van betrokkenheid bij de afranseling van Carlo én andere (ernstige) mishandelingen op Mallorca. Vijf van hen zitten op dit moment nog vast.

Amsterdams accent

In het onderzoek naar de dood van Carlo hebben zich inmiddels tientallen getuigen gemeld, soms ook met beeldmateriaal. De politie is echter nog op zoek naar een onbekende man die de mishandeling mogelijk gefilmd heeft. Hij staat op video's van andere getuigen, die hebben verklaard dat de man de aftakeling daadwerkelijk heeft gefilmd.

Het gaat volgens de politie om een Nederlandse jongeman met een Amsterdams accent en lichtblond haar. In de uitzending van Opsporing Verzocht werd ook een foto van hem getoond. De man wordt dringend verzocht zich te melden. "Ook als hij niet heeft gefilmd, want hij is een cruciale ooggetuige", benadrukte een woordvoerder.

Tipgeld van 15.000 euro

Eerder op dinsdag werd bekendgemaakt dat de politie een beloning van 15.000 euro uitlooft voor de gouden tip in het onderzoek naar de fatale mishandeling. In september riep de vader van Carlo getuigen nog op zich te melden bij de politie. "Het is geen snitchen", zei de geëmotioneerde vader. "Dit is geen winkeldiefstal, dit is iets super ernstigs."

Tekst: Hart van Nederland/ANP / Beeld: Politie

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.