Terug

Volg Hart van Nederland

Geëmotioneerde Glennis Grace kijkt slachtoffers in ogen aan en zegt sorry

112

26 okt 2022, 15:05

Glennis Grace heeft woensdagmiddag in de rechtbank van Amsterdam haar excuses aangeboden aan de medewerkers van het Amsterdamse Jumbo-filiaal die tijdens het geweldsincident in februari gewond geraakt zijn. Ze draaide zich tijdens de zitting om naar de twee jonge mannen die schuin achter haar zaten om sorry te zeggen.

"Ik wil mijn excuses aanbieden en jullie aankijken. Sorry voor hetgeen wat jullie is aangedaan", zei Grace, terwijl ze de mannen in hun ogen aankeek. Een van hen liep onder meer een hersenschudding en een zwelling op het achterhoofd op, de ander een bloeduitstorting, een gezwollen wang en een schaafwond op de lip.

Na het aanbieden van haar excuses raakte de 44-jarige zangeres geëmotioneerd. "Mijn leven staat op z'n kop, een hele slechte film", zei ze. Ze heeft alle werkzaamheden als zangeres moeten neerleggen vanwege de "cancelcultuur" die heerst. Ze heeft dan ook momenteel geen inkomsten, maar dat zorgt nog niet voor financiële problemen. Ze zei vooral "veel spijt" te hebben. "Kon ik het terugdraaien, dan had ik dat gedaan."

Verwondingen

De twee Jumbo-medewerkers die betrokken waren bij het geweldsincident hebben daar bloeduitstortingen, schaafwonden, een hersenschudding en zwellingen aan overgehouden. Dat bleek woensdag tijdens het strafproces.

Een van de medewerkers had een bloeduitstorting, een gezwollen wang en een schaafwond op de lip. De ander had een bloeduitstorting aan het oog, aan de wang, aan het linkeroor, een hersenschudding en een zwelling op zijn achterhoofd. De man met de hersenschudding kon vijf weken niet werken, vertelde zijn advocaat Richard Korver. De supermarktmedewerkers zijn allebei meerderjarig.

"Het heeft grote impact op me gemaakt. Zeven mensen kwamen de winkel binnenstormen en begonnen met medewerkers te achtervolgen en flink fysiek geweld toe te passen", zei een van de slachtoffers tijdens het spreekrecht. Het tweede slachtoffer vreesde die avond knock-out te gaan. "Mijn reuk is anders geworden en mijn smaak. Ik heb zwarte vlekjes in mijn zicht. Dat komt door de hersenschudding die ik heb opgelopen." Hij noemde het incident "een geval van zinloos geweld en ook nog eens in georganiseerde vorm".

Hart van Nederland/ANP

Bovenstaande video is eerder uitgezonden bij Shownieuws

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.