Terug

Volg Hart van Nederland

NS waarschuwt reizigers: minder of geen treinen door noodweer

NS waarschuwt reizigers: minder of geen treinen door noodweer

112

19 mei 2022, 18:52

Het zomerse noodweer dat donderdag over Nederland trok heeft voor flinke problemen op het spoor gezorgd. Op verschillende trajecten lagen bomen op het spoor of was de bliksem ingeslagen. De NS waarschuwt dat er nog altijd minder of geen treinen rijden.

De problemen werden onder andere veroorzaakt door storingen, omdat kabels waren doorgebrand door blikseminslag. Ook waren bovenleidingen en de rails op sommige plekken beschadigd door omgewaaide bomen. ProRail is al uren druk bezig om het spoor zo snel mogelijk weer begaanbaar te maken.

Treinverkeer weer op gang

De NS waarschuwt reizigers dat ze rekening moeten houden met treinen die uitvallen of vertraagd zijn. Ook zijn veel treinen en de perrons in stations drukker dan normaal. Vooral rond Utrecht Centraal - het drukste treinstation van ons land - waren de problemen groot, maar daar is het treinverkeer inmiddels weer op gang gekomen.

Ook is de normale dienstregeling rond Hilversum inmiddels hervat. Op de kaart met actuele storingen is wel te zien dat er nog altijd amper treinen rijden tussen Zwolle en Assen. Verder is er ook minder treinverkeer tussen Arnhem en Nijmegen. De NS adviseert reizigers om hun reis vlak voor vertrek in de online planner te checken.

'Reparaties zijn goed gegaan'

Medewerkers van ProRail zijn in het hele land bezig om de problemen op het spoor zo snel mogelijk te verhelpen. Dat is goed gegaan, aldus een woordvoerder. Het probleem zit 'm nu vooral in het feit dat treinen en machinisten niet op de plekken zijn. Hoewel de situatie dus wat is verbeterd, moeten reizigers nog altijd rekening blijven houden met hinder.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.