Terug

Volg Hart van Nederland

Geschokte reacties bij vrijwilligers die naar Gino (9) zochten: 'Een zieke wereld hebben we'

112

4 juni 2022, 15:02

De vrijwilligers die de afgelopen dagen op zoek waren naar de vermiste Gino zijn in schok over het nieuws dat de 9-jarige jongen mogelijk gevonden is in een achtertuin. "Het is vreselijk. Woorden schieten tekort."

Gino verdween woensdagavond toen hij aan het voetballen was bij een speeltuin in Kerkrade. Een dag later werd een Amber Alert uitgestuurd omdat de Limburgse jongen volgens de politie mogelijk in levensgevaar was. Drie dagen lang werd er door politie, burgers en familie naar hem gezocht.

Ook voor zaterdag stond een nieuwe zoekactie gepland, maar aan het eind van de ochtend kwam op iedere telefoon de pushmelding binnen dat er een lichaam was gevonden in een achtertuin in Geleen. De politie houdt er ernstig rekening mee dat het om Gino gaat. Afgelopen nacht werd er al een verdachte aangehouden in de verdwijningszaak.

'Opluchting en heel verdrietig'

Het nieuws over het gevonden lichaam is als een bom ingeslagen bij de vrijwilligers die de laatste dagen meezochten naar de vermiste jongen. "Dat is vreselijk. Ik denk alleen maar aan de ouders, aan de familieleden", reageert een van hen bij Hart van Nederland. "Ik kan alleen maar bidden voor deze mensen en ze heel veel sterkte wensen. Woorden schieten tekort."

Een groepje speurders heeft zich op een plein in Kerkrade verzameld om na te praten over het drama. "Het is heel heftig. Ik heb zelf ook een kind, dus dat raakt je", vertelt een vrouw. "Het klinkt raar, maar ik voel een soort van opluchting en ik ben heel verdrietig. Je bent ergens blij dat hij gevonden is. Dan kun je verder."

'Het is gewoon niet te bevatten

Dat beaamt een andere vrijwilligster. "Shocking dit. Ik heb zelf een kleinkind van vijf die ook graag naar voetbalveldjes gaat om te voetballen. Het raakt iedereen", aldus de aangeslagen oma. "Een zieke wereld hebben we. Ik sta helemaal te trillen. Dat arme kind. We hebben hier allemaal verdriet, we zijn geschrokken, het is gewoon niet te bevatten."

Zaterdagmidag om 16.30 uur zal de politie een persconferentie houd waar naar verwachting meer bekend zal worden gemaakt over de vermissingszaak. De persconferentie is live te volgen op hartvannederland.nl.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.