Terug

Volg Hart van Nederland

Gevonden explosieven Spijkenisse ontploffen live in uitzending Hart van Nederland

112

30 nov 2022, 23:14

De gevonden explosieve stof TATP die in een woning in Spijkenisse werd gevonden is tot ontploffing gebracht door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD). De ontploffing vond plaats in de uitzending van Hart van Nederland, tijdens een live verslag van verslaggeefster Britt Lap.

De vondst van de TATP werd gedaan na de aanhouding van een 33-jarige man uit Spijkenisse. Hij zou eerder op de dag een 38-jarige man bedreigd hebben met een vuurwapen. Ook een 32-jarige vrouw is aangehouden.

Buurt explosievenflat Spijkenisse vreest voor wat kon gebeuren: 'Hoeveel doden en schade'
0:54
Buurt explosievenflat Spijkenisse vreest voor wat kon gebeuren: 'Hoeveel doden en schade'

TATP staat ook wel bekend als acetonperoxide, en werd onder meer gebruikt bij aanslagen van Islamitische Staat in Parijs, Manchester en Brussel. Vanwege de vondst van het materiaal werden woensdag aan het eind van de middag veertien woningen aan de Mizarstraat ontruimd. Bewoners werden ook woensdagavond nog elders opgevangen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.