Terug

Volg Hart van Nederland

Gevonden menselijke resten zijn inderdaad van Sumanta Bansi

Gevonden menselijke resten zijn inderdaad van Sumanta Bansi

112

15 sep 2022, 18:08

De menselijke resten die dinsdag werden gevonden op een bedrijventerrein in Hoorn zijn inderdaad van Sumanta Bansi. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie donderdag.

Afgelopen dinsdag biechtte de 42-jarge Manodj B. al op waar hij het lichaam van de 22-jarige studente gedumpt zou hebben. Er is toen direct een grote zoekactie gestart waarna er menselijke resten zouden zijn gevonden. Nu is bekend geworden dat het inderdaad om het lichaam van Sumanta Bansi gaat.

De 22-jarige Sumanta verdween in februari 2018 uit haar woonplaats Hoorn. Ze woonde destijds bij het gezin van Manodj B. (42), van wie ze op het moment van de verdwijning acht weken zwanger was. B. werd in juli veroordeeld tot vijftien jaar gevangenisstraf voor het doden van Sumanta en het wegmaken van haar lichaam.

Meer vragen

"De familie is heel erg emotioneel en enorm verdrietig en boos", laat de advocaat van de nabestaanden, Maartje Schaap, weten aan Hart van Nederland. "Dit nieuws zorgt juist voor heel veel vragen. Naar de plaats waar ze is gevonden en wat zich heeft afgespeeld in de laatste uren van haar leven."

De familie hoopt het lichaam van Sumanta snel naar Suriname te kunnen halen. "Hiervoor moet het onderzoek zijn afgerond", aldus Schaap. "Achter de schermen zijn we aan het bekijken wat de mogelijkheden zijn voor de repatriëring en op welke termijn."

Onderzoek

De politie en het OM doen nog verder onderzoek in de zaak. "In belang van het onderzoek worden er op dit moment geen nadere mededelingen gedaan", aldus het OM.

Naast het forensisch onderzoek vindt deze week aanvullend onderzoek plaats op het bedrijventerrein. In een sloot die grenst aan de plek waar de stoffelijke resten zijn gevonden, worden duikers ingezet. Als het forensisch onderzoek is afgerond, zal B. opnieuw verhoord worden.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.