Terug

Volg Hart van Nederland

Glennis Grace na drie nachten cel weer op vrije voeten, reageert voor het eerst

112

15 feb 2022, 20:31

Zangeres Glennis Grace is weer op vrije voeten. Volgens de politie in Amsterdam is ze samen met haar twee medeverdachten, onder wie haar zoon, heengezonden. De drie blijven nog wel verdachte, maar voor het onderzoek is het niet nodig ze langer vast te houden, meldt de politie.

Video via Shownieuws.

De 43-jarige Glenda Batta, zoals de zangeres voluit heet, zat vast sinds zaterdag. De zangeres werd samen met haar 15-jarige zoon en een derde persoon, naar verluidt een vriend, gearresteerd na een geweldsincident in een supermarkt in de Westerstraat in Amsterdam.

De drie worden verdacht van openlijke geweldpleging en mishandeling in vereniging en met voorbedachten rade, aldus een woordvoerder van de politie.

Herkent zich niet in beschuldigingen

Hoewel de politie haar identiteit niet officieel heeft bevestigd, zei de advocaat van de zangeres, Kerem Canatan, zondagavond dat het om Glennis Grace gaat. Volgens haar advocaat heeft ze een medewerker geduwd. Batta herkent zich niet in beschuldigingen dat ze ook geschopt en geslagen zou hebben.

Volgens een politiewoordvoerder is vastgesteld dat er in totaal zeven personen de supermarkt binnenkwamen en dat er daarna "fors openlijk geweld" is gepleegd. "Van de zeven verdachten zijn er nu dus drie aangehouden. Van de overige vier verdachten zijn we nog druk aan het onderzoeken wie zij zijn."

De officier van justitie heeft de verdachten ook een maatregel opgelegd: ze mogen op dit moment niet in de desbetreffende supermarkt en de omgeving komen en geen contact opnemen met de medewerkers van het filiaal.

Eerste reactie Glennis Grace

In een reactie op Instagram laat Batta weten dat ze het onderzoek met vertrouwen tegemoet ziet, "omdat ik weet dat ik geen strafbare feiten heb gepleegd". Ze schrijft dat ze graag meer wil vertellen over de zaak, maar "in het belang van het onderzoek" houdt ze op dit moment haar mond.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.