Terug

Volg Hart van Nederland

Tramschutter Gökmen T. steekt bewaarder in Rotterdamse gevangenis neer

Tramschutter Gökmen T. steekt bewaarder in Rotterdamse gevangenis neer

112

18 feb 2021, 10:52

De Utrechtse tramschutter Gökmen T. heeft woensdagmiddag een bewaarder in de Rotterdamse gevangenis De Schie gestoken, meldt Rijnmond. Het personeelslid werd in zijn gezicht en nek geraakt en is lichtgewond naar het ziekenhuis gebracht.

Het steekincident gebeurde op de afdeling A3 van de gevangenis, waar terroristen zitten. Het wapen heeft hij vermoedelijk zelf gemaakt. De aanleiding voor de steekpartij is nog onduidelijk.

De Dienst Justitiële Inrichtingen bevestigt aan Hart van Nederland dat een gedetineerde van de Terroristenafdeling van De Schie een medewerker heeft gestoken. Een woordvoerder kan wegens privacyredenen niet zeggen of het om Gökmen T. gaat.

Levenslang voor tramaanslag

Gökmen T. zit een levenslange gevangenisstraf uit voor de aanslag in een Utrechtse tram op 18 maart 2019. Toen de tram over het 24 Oktoberplein reed, opende hij het vuur. Vier mensen kwamen om het leven, zes personen raakten gewond.

De schutter werd dezelfde dag gearresteerd. Na een bewogen proces, waarin Gökmen T. onder andere zijn advocaat bespuugde, werd hij in maart 2020 tot levenslang veroordeeld. De tramschutter ging niet tegen de straf in beroep.

Later werd Gökmen T. ook schuldig bevonden aan de verkrachting van een vrouw in juli 2017. Omdat hij al voor de rest van zijn leven in de cel zit, kon de rechter hem geen verdere straf opleggen.

Redactie/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.