Terug

Volg Hart van Nederland

Voormalig advocaat Hammerstein: De Vries is niet de laatste

112

7 juli 2021, 18:09

Volgens Oscar Hammerstein, voormalig advocaat van kroongetuige Nabil B., is er geen twijfel over mogelijk. Peter R. de Vries is neergeschoten in opdracht van Ridouan Taghi en hij gaat zeker niet de laatste zijn. "We zijn in een narcostaat belandt. Dat moet de overheid nu eens gaan beseffen."

"Ik heb er geen enkele twijfel over wie de opdrachtgever is, dat is Taghi", vertelt Hammerstein aan Hart van Nederland. "Dit is precies de manier waarop hij het doet." Taghi is de hoofdverdachte in het grote liquidatieproces Marengo, waar de voormalig cliënt van Hammerstein, Nabil B., de kroongetuige in is.

'Waar houdt het op?'

"Voor de derde keer, in dezelfde zaak, wordt er een aanslag gepleegd op iemand waarvan je denkt: zo ver zal hij nooit gaan en dan gebeurd het weer", vertelt de voormalig advocaat. "Het is onverstaanbaar wat hier gebeurd. Waar houdt het op? De overheid lijkt er niet tegenop gewassen." Het is voor Hammerstein dan ook overduidelijk dat Nederland in een narcostaat is veranderd.

Volgens Hammerstein moet je Taghi beschouwen als terrorist "die alleen maar angst wil aanjagen". "En dat lukt hem ook nog. De rechtsorde is zelfde zo geschokt geweest als nu", legt hij uit. "Je weet dat je te maken hebt met een psychopaat. Een mensenleven is voor hem niets waard. als hij de boel op stelten kan zetten, zal hij dat niet nalaten."

Beveiliging

Peter R. de Vries staat erom bekend liever geen beveiliging te willen hebben. "Moedig en naïef tegelijkertijd", als je het aan Hammerstein vraagt. "Iedereen die ooit beveiliging heeft gehad, snapt dat je dat liever niet hebt", legt hij uit. "Beveiliging brengt met zich mee dat je je vrijheid en privacy moet opgeven. Degene die je beveiligt moet altijd weten waar je bent en wat je doet. Dat past niet bij een beroep als journalist."

"De mensen met wie je te maken hebt zijn zo ontzettend gevaarlijk", gaat hij verder. "Dat je nu al moet gaan kijken: wie is de volgende? Het houdt hier niet op. Dat weet ik zeker." Het is een van de redenen waarom Hammerstein besloten heeft om uit Nederland weg te gaan. "Het is voor een eenvoudige advocaat veel te gevaarlijk geworden. De politie doet uitstekend werk, maar ze zijn met te weinig. En ook de beveiliging doet het goed, maar ze moeten een inhaalslag maken. De criminelen hebben een gigantische voorsprong."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.