Terug

Volg Hart van Nederland

Honderden betogers voor hotel Albergen waar asielzoekers moeten komen: 'Dit is waanzin'

112

17 aug 2022, 07:12

Honderden mensen hebben zich dinsdagavond verzameld voor Landhotel ’t Elshuys. Eerder op de avond werd bekend dat het kabinet een vergunning verleent voor de opvang van asielzoekers, zonder akkoord van de gemeente Tubbergen. Bij het hotel werd er harde muziek gedraaid en vuurwerk afgestoken.

Het zijn vooral jongeren die zich hebben verzameld voor het hotel. Een deel lijkt minderjarig. Het algemene geluid van de mensen die zich voor het hotel hebben verzameld is dat er daar geen plaats is voor asielzoekers.

Waanzin

Ook vinden de aanwezigen de manier waarop het kabinet dit besluit erdoor wil drukken onacceptabel. "Het is gewoon ondemocratisch, in Den Haag beslissen ze over wat ons iedere dag gaat raken", vertelt een van de betogers. "We zijn hier in de regio wel voor opvang van Oekraïners of mensen die vluchten voor oorlog maar hier zitten wij niet op te wachten. Het nieuws komt rauw op ons dak. Dit is echt waanzin."

Protestbord

Een deel van de aanwezigen bevestigde een protestbord aan de gevel bij de ingang van het hotel. Toen het bord eenmaal hing, steeg een luid gejuich op vanuit de menigte.

Enige tijd daarvoor werden meerdere vuurpijlen (met knal) afgestoken. De sfeer is desalniettemin gemoedelijk. Zo wordt er schlagermuziek gedraaid. Er zijn twee agenten aanwezig, maar die hebben niet in hoeven grijpen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.