Terug

Volg Hart van Nederland

IMG krijgt 800 schademeldingen na nieuwe aardbevingen in Groningen

IMG krijgt 800 schademeldingen na nieuwe aardbevingen in Groningen

112

29 sep 2022, 11:17

Het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) heeft sinds de aardbevingen bij Uithuizermeeden en Uithuizen afgelopen weekend 800 schademeldingen ontvangen. Zaterdagavond, de dag van de bevingen, stond de teller nog op 52. De Groningse dorpen werden 's middags opgeschrikt door bevingen met een kracht van respectievelijk 2.7 en 1.7.

Van de 800 meldingen kwamen er 179 uit het zogeheten effectgebied, de zone rond de epicentra van de bevingen. Binnen het effectgebied liggen behalve Uithuizermeeden en Uithuizen ook plaatsen als Loppersum, Middelstum en Roodeschool. Ook uit verder weg gelegen plaatsen als de stad Groningen (167), Haren (21), Veendam (20), Hoogezand (17) en Winschoten (14) kwamen schademeldingen. Uit Friesland kwamen ook enkele meldingen, aldus het IMG.

Acuut onveilig

Het instituut ontving 18 meldingen over een mogelijk acuut onveilige situatie, waarvan er 10 uit het effectgebied kwamen. In 2 gevallen zijn er na inspectie "aanvullende veiligheidsmaatregelen" getroffen, aldus het IMG.

Van de 800 schademelders hebben er 306 gekozen voor de vaste vergoeding van 5000 euro om de schade mee af te handelen. De overigen hebben gekozen voor een zogeheten maatwerkprocedure. In dat geval komt er een deskundige langs om de oorzaak en omvang van de schade te onderzoeken. Ook is het mogelijk om in plaats van een vergoeding de schade te laten herstellen.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.