Terug

Volg Hart van Nederland

Verdachte (18) vrijgelaten in onderzoek naar bedreiging school in Rijswijk

112

5 feb 2023, 07:54

De politie heeft zaterdagavond een 18-jarige man aangehouden die gedreigd zou hebben met een schietpartij op een school in Rijswijk. De man is door de politie aangehouden in Wateringen maar inmiddels is de man weer op vrije voeten. Wel blijft hij verdachte in het onderzoek.

De schok is groot als leerlingen, ouders en docenten van de school een e-mail krijgen, die lokaal persbureau Regio15 heeft ingezien. "Op maandag 6 februari gaan jullie er allemaal neergeschoten worden", luidt de tekst. Ook schrijft hij dat mensen zullen worden verbrand. Daarna zegt hij dat hij na de aanslag zelfmoord wil plegen.

Gepest

De man zou lijden onder de druk van de school en hij zou daar worden gepest. Ook werden foto's meegestuurd van dozen van (9mm) vuurwapens. De politie laat weten dat bij doorzoeking in de woning geen wapens zijn gevonden. Of de verdachte daadwerkelijk een aanslag wilde plegen, wordt door de politie onderzocht.

Geen acute dreiging

De school schakelde forensische IT-experts in om het account te onderzoeken waar de bedreiging vandaan is gekomen. Over de uitkomsten van dit onderzoek wil voorzitter Ewald van Vliet van Lucas Onderwijs, waar de school onder valt, niets kwijt. Volgens de vader van de verdachte is zijn account gehackt. De politie kijkt ook of hier sprake van kan zijn geweest.

Volgens Van Vliet bestaat er nu geen dreiging. "Er is geen enkele aanleiding voor zorgen over de veiligheid van de school." Hij wil niet zeggen om welke school van Lucas Onderwijs het gaat. De leerlingen van deze vestiging zijn maandag vrij vanwege een studiedag van het personeel, maar volgens Van Vliet stond deze al gepland.

De verdachte zit nog vast op het politiebureau voor verhoor. Zijn rol bij de bedreiging wordt onderzocht. In de woning van de 18-jarige werden geen wapens aangetroffen, meldt de politie.

De recherche heeft de zaak opgepakt en doet nader onderzoek. De politie zegt de zaak "heel serieus" te nemen. Er wordt nog onderzocht of er sprake is van een hack.

Beeld: Regio15

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.