Terug

Volg Hart van Nederland

Jongen (15) verdacht van duwen slachtoffer dodelijk tramongeluk Den Haag

112

21 okt 2021, 16:56

Een 15-jarige jongen uit Den Haag wordt ervan verdacht dat hij maandagavond in de wijk Ypenburg een 39-jarige man onder een tram heeft geduwd. Het slachtoffer kwam bij de aanrijding om het leven. De tiener wordt verdacht van doodslag, meldt het Openbaar Ministerie (OM) donderdag.

Na het incident werden drie tieners uit Den Haag aangehouden. De twee andere jongens van 15 en 18 jaar oud zijn donderdagochtend weer vrijgelaten. Justitie verdenkt hen niet langer van het veroorzaken van het dodelijke tramongeluk. Wel zijn zij volgens het OM schuldig aan het achterlaten van het slachtoffer terwijl hij hulp nodig had.

Tram kwam aanrijden

Het onderzoek naar het incident is nog in volle gang. Justitie concludeert vooralsnog dat het slachtoffer - een Poolse man - de drie jongens voor het ongeluk meerdere keren opzocht. Uiteindelijk zou de verdachte de man hebben geduwd. Hij viel op de rails, kwam onder een aanrijdende tram terecht en overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

Het OM stelt dat de tiener moet hebben geweten dat er een tram aankwam. Door het slachtoffer op dat moment toch te duwen heeft hij willens en wetens het risico aanvaard dat de man kon vallen en dus aangereden kon worden. Vrijdag besluit de rechter-commissaris of het voorarrest van de verdachte verlengd wordt.

Foto: Regio15.nl

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.