Terug

Volg Hart van Nederland

Uniek kijkje in cel Joran van der Sloot in 'hel op aarde'

112

11 okt 2021, 17:24

Joran van der Sloot heeft van zich laten horen vanuit zijn cel in Peru. Een journalist van de Peruaanse nationale televisie kreeg een rondleiding door de meest gevreesde gevangenis van het land, en sprak ook met Van der Sloot, de moordenaar van studente Stephany Flores.

Voor een speciale reportage kreeg een verslaggever van América Televisión toegang tot de Challapalca-gevangenis, ook wel bekend als 'de hel op aarde'. Daarin spreekt de journalist met gevangenispersoneel en gevangenen. Te zien is waarom deze gevangenis zo gevreesd wordt.

In Challapalca, dat oorspronkelijk in 1997 werd opgezet als plek om terroristen en bazen van criminele organisaties te huisvesten, breken regelmatig rellen en vechtpartijen uit. 's Nachts kan het tot min 20 graden worden, verwarming ontbreekt.

De veiligheidsmaatregelen zijn tot op het hoogste niveau opgeschroefd, iedereen wordt vanuit wachttorens bekeken. Op vijfduizend meter boven zeeniveau en in een onherbergzaam gebied hoeven telefoonsignalen niet te worden geblokkeerd, want er is in de wijde omtrek geen signaal.

Afgezonderd

In een speciale vleugel zitten de meest meedogenloze gevangenen, ver weg van de rest van de gevangenen. Een van de personen in deze ruimte is Joran van der Sloot, die een straf van 28 jaar uitzit wegens de moord in mei 2010 op de 21-jarige studente Stephany Flores. Van der Sloot werd ook verdacht van betrokkenheid bij de verdwijning van Natalee Holloway in 2005, maar hiervoor is hij nooit veroordeeld.

Van der Sloot zat al eerder een straf uit in de Challapalca-gevangenis, maar in juni 2021 werd hij hier opnieuw naartoe gebracht. Dat kwam na verdenking van drugssmokkel en het witwassen van 350.000 euro, samen met Leidy Figueroa, met wie Van der Sloot een kind heeft. In februari dit jaar werd om de smokkel 18 jaar cel tegen hem geëist.

'Misdragen'

"Ik zit hier nu voor de tweede keer", antwoordt Joran van der Sloot op een vraag van de verslaggever. Hij grijnst als hij de vraag krijgt waarom hij hier zit. "Omdat ik me heb misdragen."

We krijgen een kijkje in de cel van Van der Sloot. Daarin is niet veel te zien. Een stalen bed met een dun matrasje, een wit wankel tafeltje en een boekenplank aan de muur waarop wat dvd's en een etuitje met spulletjes liggen. "Hij lacht nu", zegt de verslaggever, "Maar hoe zou het nu gaan met de vader van het meisje van wier dood hij wordt verdacht?"

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.