Terug

Volg Hart van Nederland

Kinderlokker uit Waddinxveen bekent belagen 25 kinderen, zegt dat hij hulp wil

Kinderlokker uit Waddinxveen bekent belagen 25 kinderen, zegt dat hij hulp wil

112

19 jan 2022, 12:05

De 50-jarige man uit Waddinxveen die verdacht wordt van onder meer het belagen van 25 kinderen, heeft alles bekend en ziet in dat hij hulp nodig heeft. Dat werd woensdag duidelijk in de rechtbank in Den Haag, waar 'kinderlokker' Marco de W. voor het eerst tijdens een openbare zitting moest verschijnen. Zelf zei hij niks, hij liet zijn advocaat het woord doen.

In een periode van bijna twee jaar, tot zijn aanhouding in oktober vorig jaar, viel De W. de kinderen - jongens en meisjes tussen de zes en elf jaar oud - lastig in de omgeving Gouda, Gouderak en Waddinxveen. Hij zei dat ze hun broek omlaag moesten doen, betastte ze of zichzelf, of liet ze elkaar betasten. Als ze dat niet zouden doen, dreigde hij met zijn vuisten en zei ze in elkaar te slaan of in het water te gooien.

Tientallen ouders in rechtbank aanwezig

Enkele tientallen ouders van de slachtoffers waren woensdag in de rechtbank aanwezig. Zij volgden de voorbereidende, korte zitting vanaf een afgeschermde publieke tribune of via een videoverbinding in een andere zaal.

Dader 'beseft dat hij niet op eigen kracht uit deze situatie komt'

Toen De W. eind vorig jaar werd aangehouden, was de verdenking nog dat het om vijf kinderen ging. De man is daarna gaan bekennen en zo werd de zaak volgens het Openbaar Ministerie flink uitgebreid. Zijn advocaat gaf aan dat De W. "liever gisteren dan vandaag" met behandeling wil beginnen. "Hij ziet de noodzaak daarvan in en beseft dat hij niet op eigen kracht uit deze situatie kan komen."

De W. blijft de komende tijd nog in de cel zitten. De rechtbank is van plan in juni de zaak inhoudelijk te behandelen.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.