Terug

Volg Hart van Nederland

'Kroonprinses en minister-president in vizier van Mocro-mafia'

'Kroonprinses en minister-president in vizier van Mocro-mafia'

112

17 sep 2022, 08:07

Hoe veilig is kroonprinses Amalia nu ze in het vizier zou zijn van de Mocro-maffia? De politie en het Openbaar Ministerie maken zich grote zorgen over de veiligheidssituatie van de prinses. De misdaadorganisatie zou het naast Amalia ook gemunt hebben op minister-president Mark Rutte.

Volgens De Telegraaf zijn de beveiligingsmaatregelen rond de twee personen aanzienlijk opgeschroefd. Dit omdat er rekening wordt gehouden met een poging tot ontvoering of het plegen van een aanslag.

De prinses had een kamer in het centrum van Amsterdam. Daar woont ze nu niet meer in afwachting van het onderzoek naar de situatie. 

Innig contact

Daarnaast is justitie bezorgd over innige contacten tussen Ridouan Taghi en Mohammed B., die een levenslange gevangenisstraf uitzit wegens de moord op cineast Theo van Gogh in 2004. De twee zaten bij elkaar gedetineerd in de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught.

Omdat de contacten volgens justitie te innig waren, werd B. overgeplaatst. Sindsdien sturen de twee brieven met Koranverzen naar elkaar, waarin volgens justitie mogelijk gecodeerde boodschappen zijn verwerkt. Kamerlid Ulysse Ellian (VVD) eist onmiddellijk ingrijpen van de minister.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.