Terug

Volg Hart van Nederland

Lichaam vermiste Xavier (19) gevonden in Sittard, politie vemoedt misdrijf

Lichaam vermiste Xavier (19) gevonden in Sittard, politie vemoedt misdrijf

112

19 mei 2022, 22:25

In het Limburgse Sittard is donderdagmiddag een stoffelijk overschot gevonden. Uit eerste onderzoek is gebleken dat het hoogstwaarschijnlijk om de vermiste Xavier Durlinger (19) gaat. De politie vermoedt dat hij door een misdrijf om het leven is gebracht.

Het lichaam werd rond 13.30 uur gevonden in de buurt van het bosperceel bij De Kollenberg, vlak bij de grens met Duitsland. De politie zette daarop de omgeving af en forensische opsporing kwam ter plaatse om onderzoek te doen naar de identiteit van de persoon en de doodsoorzaak.

Een paar uur later maakte de politie bekend dat het hoogstwaarschijnlijk om Xavier Durlinger gaat. De tiener werd al ruim een week vermist en was vorige week woensdag voor het laatst gezien in Sittard. De politie heeft "sterke vermoedens" dat hij door een misdrijf om het leven is gebracht.

Politie zoekt getuigen

Het onderzoek naar de dood van Xavier is nog in volle gang. Van de mogelijke dader(s) ontbreekt voor zover bekend nog ieder spoor. Mensen die de vermiste jongen de laatste dagen nog hebben gezien of weten over wat hem is overkomen worden dringend verzocht contact op te nemen. Dat kan via telefoonnummer 0900-8844, of anoniem via 0800-7000.

Beeld: Track '88/Politie

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.