Terug

Volg Hart van Nederland

Lid verboden pedofielenvereniging Martijn vertrokken naar Mexico

Lid verboden pedofielenvereniging Martijn vertrokken naar Mexico

112

2 feb 2022, 11:50

Geen van de gedagvaarde leden van verboden pedofielenvereniging Martijn zijn woensdag verschenen in de rechtbank in Rotterdam, waar hun strafzaak dient. Verdachte Nelson M. (27) uit Lelystad heeft politiek asiel aangevraagd in Mexico, liet zijn advocaat Theo Hiddema aan het begin van de zitting weten.

De twee andere verdachten, Marthijn U. (49) en Norbert de J. (43) uit Hengelo, zijn ook niet komen opdagen. Het drietal staat terecht omdat ze verdacht worden van het voortzetten van de pedofielenvereniging. Deze werd in 2014 al door de Hoge Raad verboden.

De verdachten zouden online hebben gestreden voor het legaliseren van seksuele relaties tussen volwassenen en kinderen. Ze ontkennen of bagatelliseren volgens het Openbaar Ministerie de schadelijkheid van seksueel contact tussen kinderen en volwassenen en zetten kinderen als lustobject neer. Dat gebeurde volgens het Openbaar Ministerie tussen april 2014 en maart 2021 met publicaties op websites en sociale media en door het versturen van mails naar leden op een mailinglist.

M. vertrokken naar Mexico

Hiddema zei dat hij dinsdagavond pas van zijn cliënt M. te horen kreeg dat hij niet bij de zitting aanwezig zo zijn. "Ik kreeg heel laat bericht dat hij politiek asiel heeft aangevraagd in Mexico. Hij zit 9.000 kilometer verderop." Hiddema zei ook dat zijn cliënt "niet met welbehagen naar deze strafzaak toeleeft. Dat uit zich in weerbarstig gedrag. Hij heeft me gisteravond laten weten dat hij een skypeverbinding wenst."

Het vertrek van M. naar Mexico is opvallend, omdat hij in afwachting van het proces niet naar het buitenland mag vertrekken. In 2021 stond hij internationaal gesignaleerd.

U. voelt zich onveilig

U. woont niet langer in Hengelo, omdat hij zich volgens zijn advocaat Sidney Smeets niet veilig voelt. Smeets zegt dat zijn cliënt informatie als natuurlijk persoon heeft verspreid en niet namens de vereniging Martijn.

De strafeisen worden rond het middaguur verwacht. Nelson M. wordt ook verdacht van het bezit van tienduizend afbeeldingen met kinderporno, maar daarvoor staat hij later terecht.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.