Terug

Volg Hart van Nederland

LIVEBLOG: Boerenactivisten steken hooibalen in brand langs meerdere snelwegen

112

6 juli 2022, 08:08

Een nieuwe dag en dat betekent: nieuwe boerenprotesten. Ook woensdag voeren boeren op trekkers - en hun sympathisanten - opnieuw actie bij distributiecentra van supermarkten Lees in dit liveblog het laatste nieuws rond de blokkades.

De boerenprotesten tegen de stikstofplannen van het kabinet gaan ook vandaag door.

- In Leeuwarden hebben demonstranten zich verzamelt bij het politiebureau. Zij eisen de vrijlating van de 16-jarige Jouke, die gisteravond werd opgepakt bij een boerenprotest in Heerenveen. Daarbij is door de politie geschoten op de trekker van Jouke, omdat hij zou hebben ingereden op de politie. Daarna is de jongen opgepakt en vastgezet in Leeuwarden.

- Gisteravond werden de laatste blokkeeracties bij distributiecentra van supermarkten beëindigd. Afgelopen nacht trokken de eerste boeren echter alweer naar het bevoorradingspunt van de Aldi in Drachten. Na het uitroepen van een noodverordening zijn ze daar rond het middaguur vertrokken.

- Boeren hebben actie gevoerd op Groningen Airport, waar ze de vertrek- en aankomsthal met trekkers blokkeerden. Het protest is gemoedelijk verlopen en de boeren hebben zich aan gemaakte afspraken gehouden, zegt een woordvoerder.

- BBB en FVD willen vandaag in de Tweede Kamer een spoeddebat met premier Mark Rutte over de escalerende boerenprotesten. De coalitiepartijen (samen 77 zetels) zien dat echter niet zitten en dus is er geen meerderheid voor een ingelaste vergadering.

Update 22:07 - Boerenprotest bij Gelderse provinciehuis in Arnhem

Bij het Gelderse provinciehuis in Arnhem hebben zich tractoren verzameld voor een boerenprotest, bevestigt een woordvoerder van de politie berichtgeving door De Gelderlander.

Hoeveel trekkers er staan en wat de boerenactivisten willen is niet bekend. Volgens regionale media zijn het er ongeveer 100 voertuigen. In het provinciehuis wordt momenteel vergaderd over de stikstofmaatregelen. De provincie Gelderland wil daarin eigen beleid voeren die minder streng is dan de doelstellingen van het kabinet.

Update 21:31 - Opnieuw wordt distributiecentrum Boni in Nijkerk geblokkeerd

Boze boeren hebben woensdagavond opnieuw het distributiecentrum van Boni Supermarkten geblokkeerd met meerdere landbouwvoertuigen. Aan beide zijdes van het pand staan trekkers die de af- en aanvoer van levensmiddelen verhinderen. Voor het gebied geldt sinds maandagavond een noodverordening. Volgens De Stentor is de sfeer bij de blokkade gemoedelijk.

Maandag en dinsdag werden er ook al blokkades rondom het gebouw opgeworpen door de boze boeren.

Update 21:12 - Boerenactivisten steken hooibalen in brand langs snelwegen

Boerenactivisten hebben woensdagavond op meerdere plekken hooibalen in brand gestoken langs snelwegen. Dat gebeurde bij een weg die parallel loopt aan de A12 bij Bleiswijk en langs de A15 bij Geldermalsen, aldus een woordvoerster van Rijkswaterstaat. De politie was weliswaar ter plaatse maar bleef enkel toekijken.

Ook zijn er balen in de brand gestoken langs de A1 bij Holten (Overijssel). Meerdere boeren hebben hun trekker langs de snelweg geparkeerd.

Ook langs de A6 tussen Joure en Emmeloord, A7, A37 en de A58 zijn hooibalen in de brand gestoken. Weggebruikers moeten volgens Rijkswaterstaat rekeninghouden met verminderd zicht op de weg.

Update 21:05 - Bij boerenprotest langs A32 opgepakt drietal niet langer vast

De twee mannen (46 en 34 jaar) en boerenzoon Jouke (16) die dinsdagavond werden opgepakt tijdens de boerenprotestactie langs snelweg A32 bij Heerenveen zijn woensdagavond vrijgelaten. Dat meldt het Openbaar Ministerie. Het drietal werd verdacht van poging tot doodslag: "Er is geen aanleiding de verdachten langer vast te houden op de verdenking van poging doodslag."

Eerder vandaag trokken boerenactivisten naar een politiebureau in Leeuwarden. Daar werd het trio vastgehouden.

Update 20:57 - Boeren parkeren trekkers op de Dam

Demonstrerende boeren hebben inmiddels ook het centrum van Amsterdam weten te bereiken. Woensdagavond staat er een tiental trekkers geparkeerd op de Dam. Het is niet duidelijk wat ze precies willen, maar volgens de zegsman willen ze "ongetwijfeld laten zien dat ze ergens tegen zijn".

De politie zegt dat het mogelijk gaat om boeren uit de regio boven Amsterdam. De politie heeft met hen goed contact, zegt hij, en zal met de bestuurders in gesprek gaan.

Update 20:48 - Tientallen boeren trekken naar Mediapark

Net als vorige week trekken tientallen boeren per trekker naar Hilversum. Opnieuw werd er verzameld bij de afrit A1 Eembrugge, maar dit keer gaan ze via de Eempolder naar de mediastad. Vorige week reden de trekkers over de snelweg naar de stad. Een politiewagen rijdt langzaamaan mee met de boeren.

Update 19:30 - Trekkers voor gemeentehuis Domburg

Boeren hebben zich woensdagavond met trekkers gemeld bij het gemeentehuis van het Zeeuwse Domburg. Het is niet bekend wat ze daar komen doen en of ze met politici willen spreken.

Update 19:20 - Noodverordening bij distributiecentrum Beilen

De gemeente Midden-Drenthe heeft per direct een noodverordening afgekondigd voor het gebied rondom het terrein van een distributiecentrum van de Jumbo in Beilen. Afgelopen maandag en dinsdag werd het distributiecentrum geblokkeerd door actievoerende boeren die het oneens zijn met het stikstofbeleid van het kabinet.

"We hebben nu twee dagen van blokkades meegemaakt en op sociale media gaan oproepen rond om opnieuw blokkades op te werpen", aldus burgemeester Cees Bijl. "Ik vind dat niet wenselijk vanwege verstoring van de doorstroming van het verkeer, de stagnatie van de voedselvoorziening en de openbare orde en veiligheid."

De noodverordening geldt in elk geval voor vier weken.

Update 18:50 - 'Nog steeds demonstranten bij politiebureau Leeuwarden'

Ondanks berichten dat de demonstranten vertrokken zouden zijn bij het politiebureau in Leeuwarden, zouden er nog steeds boeren staan. Op Twitter gaan berichten rond dat ondanks de oproep van de politie nog veel trekkers voor de deur staan en dat er nog nieuwe boeren onderweg zijn.

Update 17:05 - Demonstranten vertrokken bij politiebureau Leeuwarden

De actievoerders die met zo'n twintig trekkers naar het politiebureau in Leeuwarden gingen waar een 16-jarige jongen vastzit, zijn daar na zo'n twee uur rond 16.30 uur weer vertrokken. Aanleiding zou een verzoek van de ouders van de verdachte zijn, die de situatie "niet zouden willen laten escaleren", zo laat actievoerster en melkveehoudster Nynke Koopmans weten. Naast het verzoek van de ouders heerst het vermoeden in Leeuwarden dat andere groepen zich bij de actie willen voegen. "We komen hier voor Jouke, niet om onrust te stoken", aldus Koopmans, die zegt dat ook de Mobiele Eenheid en politie te paard klaarstaan. Die zijn overigens niet te zien in Leeuwarden. Aan het verzoek te vertrekken wordt massaal en zonder tegenstribbelen gehoor gegeven. Mogelijk komen de actievoerders woensdagavond of donderdagochtend terug.

Update 16:30 - Minister van Justitie Yeşilgöz roept op hoofd koel te houden

Minister Yeşilgöz van Justitie reageert geschokt op het schietincident van dinsdagavond in Heerenveen. "Actievoerders die journalisten belagen en inrijden op politiewagens dat deugt niet. Het is heftig dat er schoten zijn gelost. De rijksrecherche doet er onderzoek naar. Ik zou zeggen: laat je niet leiden door die beelden op sociale media. Je weet niet wat er aan vooraf is gegaan."

In Leeuwarden staan boeren inmiddels bij het politiebureau waar de 16-jarige Jouke wordt vastgehouden. "Doe wat je wil doen binnen de grenzen van de rechtstaat. Dat betekent dus dat je niet met zijn allen naar een politiebureau gaat en iemand vrij eist die is opgepakt. Persoonsgegevens die online worden geplaatst, dat zijn zaken waar je ver weg van moet blijven."

Update 15:55 - Drie verdachten Heerenveen verdacht van poging tot doodslag

De politie heeft dinsdag tijdens de boerenprotestactie langs snelweg A32 bij Heerenveen drie mensen aangehouden. Ze worden verdacht van een poging tot doodslag, maakte het Openbaar Ministerie woensdag bekend.

Het zijn een 46-jarige man uit de gemeente Opsterland, een 34-jarige man en een 16-jarige jongen die beiden uit Heerenveen komen. Het drietal zit nog vast. Het OM doet onderzoek naar de feiten en omstandigheden.

Update 15:45 - Politie roept op te stoppen met delen persoonsgegevens

De politie roept op om te stoppen met het delen persoonsgegevens agenten na het schietincident in Heerenveen van dinsdagavond. Er worden foto's en namen verspreid van agenten die betrokken zouden zijn geweest bij het incident. Eerder op de dag riep BBB-kamerlid Caroline van der Plas ook al op om te stoppen met het delen van hun gegevens.

Update 15:35 - Boeren vertrokken bij Groningen Airport Eelde

Tientallen boeren die uren met hun trekkers voor vliegveld Groningen Airport Eelde hebben gestaan, zijn rond 15:15 uur vertrokken. Het protest zou gemoedelijk zijn verlopen. Het is niet bekend of de boeren nu ergens anders naartoe gaan om te protesteren.

Update 15:20 - Demonstranten bij provinciehuis in Leeuwarden

Demonstranten hebben zich niet alleen gemeld bij het politiebureau van Leeuwarden, maar ook bij het provinciehuis. Ze eisen daar een gesprek met gedeputeerden, maar die zijn niet aanwezig, heeft een woordvoerder daar gezegd. Ze zullen ook niet naar Leeuwarden komen vandaag.

Update 14:00 - Demonstranten verzamelen zich bij politiebureau Leeuwarden

Boeren en burgers hebben gehoor gegeven aan de oproep van Farmers Defence Force om naar Leeuwarden te komen om te proberen de 16-jarige Jouke vrij te krijgen. Hij zit sinds dinsdagavond vast na een protest bij Heerenveen waar geschoten werd door de politie. Een verslaggever van de Leeuwarder Courant plaatst een video waarin te zien is dat groepen mensen en trekkers bij het politiebureau van Leeuwarden staan. Er zouden ook boeren bij het provinciehuis staan.

Update 13:55 - Groningen Airport Eelde: actie boeren verloopt heel gemoedelijk

De protestactie van boeren bij Groningen Airport Eelde verloopt "heel gemoedelijk", zegt een woordvoerster van de luchthaven. Volgens haar doen enkele tientallen boeren met vijftien trekkers en wat andere voertuigen mee aan de actie. "Het gaat heel goed. Ze zijn nu geloof ik aan het barbecueën."

Boeren houden zich aan de gemaakte afspraken, zoals dat landingsbanen niet geblokkeerd mogen worden. Ook moeten de traumahelikopter en het orgaantransport van en naar het UMCG onbelemmerd kunnen vertrekken.

Boze boeren op trekkers blokkeren Groningen Airport
0:32
Boze boeren op trekkers blokkeren Groningen Airport
Update 13:40 - Caroline van der Plas vreest escalatie van protesten

BBB-voorvrouw Caroline van der Plas vreest dat de boerenprotesten gaan leiden tot een escalatie van meerdere boze groepen in de samenleving. Dat zegt ze nadat een voorstel voor een debat over de protesten werd afgewezen.

Van der Plas wijst op de eerdere uitspraak van ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers. "Hij zei dat het kan leiden tot een burgeroorlog. Hoeveel signalen willen we nog hebben?", vraagt ze zich af.

Update 12:55 - FDF-voorman roept boeren op naar Leeuwarden te komen

Actiegroep Farmers Defence Force roept boeren op om massaal naar Leeuwarden te komen om de 16-jarige Jouke te bevrijden. Dat blijkt uit een video die rondgaat onder boeren, meldt De Gelderlander. De jonge boer werd dinsdagavond opgepakt in Heerenveen omdat hij met de trekker in zou hebben gereden op politieagenten. Daarbij zijn schoten gelost door een agent.

Update 12:25 - Boeren vertrokken bij distributiecentrum Aldi in Drachten

De blokkade van de boeren bij het distributiecentrum van de Aldi in Drachten is inmiddels opgeheven. Rond 11:00 uur werd een noodverordening uitgeroepen. De boeren moesten direct vertrekken, anders zou de ME worden ingezet. Hierop zijn ze vertrokken.

Update 11:45 - Inmiddels acht aanhoudingen na boerenprotest bij Van der Wal

De politie heeft inmiddels acht mensen aangehouden voor het uit de hand gelopen boerenprotest bij het huis van minister Christianne van der Wal voor Natuur en Stikstof. Vorige week dinsdag braken demonstranten daar door een politieblokkade heen. De agenten voelden zich zo bedreigd, dat ze zich genoodzaakt voelden om zich terug te trekken.

Na het incident deelde de politie onherkenbare beelden van elf verdachten. Met tien van hen heeft de politie inmiddels contact gehad, acht van hen zijn aangehouden. Het moet nog duidelijk worden wie de laatste persoon is, "als het nodig is kan het zijn dat er alsnog beelden gepubliceerd worden", waarschuwt de politie.

boerenprotest

boerenprotest

Update 11:10 - Vluchten voor ziekenhuis gaan zonder hinder door in Groningen

Vluchten voor het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) zijn tot nu toe niet verhinderd door boeren die de vertrek- en aankomsthal van Groningen Airport blokkeren. "Het Mobiel Medisch Team maakt op het vliegveld gebruik van de spoeduitgang. Deze is veiliggesteld door de marechaussee", legt een woordvoerder van het ziekenhuis uit.

Burgemeester Marcel Thijsen van de gemeente Tynaarlo verwacht dat enkele tientallen boeren komen demonstreren bij de luchthaven. Er is afgesproken dat de landingsbanen vrij blijven. De UMCG-woordvoerder zegt ervan uit te gaan dat de vluchten voor het ziekenhuis door blijven gaan, ook als er meer actievoerders komen.

Update 10:15 - Supermarkten betreuren escalatie boerenprotest Heerenveen

Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) betreurt het "ten zeerste" dat de politie bij een uit de hand gelopen boerenprotest naar een wapen heeft moeten grijpen. Dat zegt de brancheorganisatie van supermarkten in een reactie op de politieactie in Heerenveen waarbij gisteravond gericht is geschoten.

Volgens het CBL moeten de boerenprotesten bij distributiecentra onmiddellijk stoppen, ook omdat supermarkten geen partij zijn in deze kwestie. De organisatie had eerder al gezegd dat grootgrutters de achterstanden die worden veroorzaakt door de blokkades niet zomaar hebben weggewerkt. Met name bij versproducten is de bevoorrading wat lastiger.

Update 09:40 - Eerste trekkers gearriveerd bij Groningen Airport

De eerste boeren zijn op trekkers aangekomen bij Groningen Airport. Even na 9.00 uur reden zo'n twintig voertuigen het terrein op. Een aantal staat op de stoep geparkeerd, pal voor de vertrekhal. Burgemeester Marcel Thijsen van de gemeente Tynaarlo heeft met de actievoerders afgesproken dat de landingsbanen niet geblokkeerd mogen worden.

Ook moet de traumahelikopter naar het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) onbelemmerd kunnen vertrekken. De Koninklijke Marechaussee zegt vooral toezicht te houden op de luchthaven. "Buiten wordt er samengewerkt met de politie", aldus een woordvoerder. Volgens Dagblad van het Noorden is de sfeer gemoedelijk.

boeren

boeren

Foto: Persbureau Meter

Update 09:30 - LTO geschrokken van incident bij boerenprotest Heerenveen

Land- en tuinbouworganisatie LTO Nederland zegt geschrokken te zijn van het uit de hand gelopen boerenprotest in Heerenveen, waarbij gisteravond door de politie gericht is geschoten op demonstranten. Volgens LTO is het belangrijk dat goed duidelijk wordt wat er precies is gebeurd.

De zorgen over de stikstofplannen van het kabinet worden volgens LTO op een passende manier onder de aandacht gebracht. Dat dit op sommige plekken "ongepast en onwettig" gebeurt is volgens de boerenorganisatie echter onaanvaardbaar. "Het helpt ook niet. We hebben steun op de inhoud nodig, geen verontwaardiging over de actie."

Update 09:05 - Geen spoeddebat over escalerende boerenprotesten

In de Tweede Kamer lijkt geen meerderheid te zijn voor een spoeddebat over het uit de hand gelopen boerenprotest, gisteravond op de A32 bij Heerenveen. Agenten losten daar waarschuwingsschoten en schoten gericht op demonstranten die volgens de politie met trekkers op hen wilden inrijden.

BBB-leider Caroline van der Plas en FVD-Kamerlid Gideon van Meijeren riepen hierna op tot een spoeddebat met premier Mark Rutte. De coalitiepartijen voelen daar echter weinig voor. De Kamer sprak vorige week ook al urenlang over het grimmige karakter van de boerenprotesten tegen de stikstofplannen van het kabinet.

"Het optreden van de politie wordt onderzocht, door de Rijksrecherche, zoals altijd. Pas daarna is de Tweede Kamer aan zet", laat VVD-Kamerlid Ingrid Michon weten op Twitter Minister Dilan Yeşilgöz van Justitie en Veiligheid wil eerst meer informatie over wat er precies is gebeurd in Heerenveen voordat zij op het incident reageert, aldus een woordvoerder.

Update 08:55 - Vakbonden: politie schiet echt alleen in ernstige situatie

De politie schiet echt alleen in heel bedreigende situaties, benadrukt voorzitter Jan Struijs van de Nederlandse Politiebond (NPB). "De politie schiet niet zo vaak en niet zo veel, het moet dan echt een gevaarlijke situatie zijn geweest", wijst hij op het incident, gisteravond bij een uit de hand gelopen boerenprotest in Heerenveen.

Struijs ziet dat er veel kritiek is op social media, zowel op het optreden van de politie als op de boeren. "Iedereen bemoeit zich ermee. Het lijkt bijna wel alsof we een veiligheidscrisis hebben in plaats van een stikstofcrisis. Ik doe vooral dringend de oproep om het onderzoek van de Rijksrecherche af te wachten."

Ook voorzitter Wim Groeneweg van politievakbond ACP roept op het onderzoek af te wachten. "Laten we in godsnaam onze rust bewaren totdat het onderzoek klaar is. De politie bestaat uit zeer goed opgeleide mensen die echt niet zomaar gaan schieten." Hij verwacht dat het schieten een incidentele gebeurtenis is, en niet de voorbode van escalatie.

Update 07:55 - Boeren blokkeren opnieuw Aldi-distributiecentrum in Drachten

Boeren op trekkers hebben afgelopen nacht opnieuw een distributiecentrum van Aldi in Drachten geblokkeerd. Volgens Omrop Fryslân is de politie in gesprek met de actievoerders. Het is nog onduidelijk hoelang de blokkade zal duren. Gisterochtend blokkeerden boeren ook al hetzelfde distributiecentrum. Die versperring werd in de middag weer opgeheven.

boeren

boeren

Update 07:25 - Duizend boeren verwacht bij protest Groningen Airport

De gemeente Tynaarlo verwacht dat er vanochtend zo'n duizend boeren komen demonstreren bij Groningen Airport. Burgemeester Marcel Thijsen zegt tegen RTV Noord dat is afgesproken dat de landingsbanen vrij blijven. "De boeren hebben aangegeven het protest netjes te willen houden. Ik heb er dan ook vertrouwen in dat het ordentelijk zal verlopen."

De actievoerders zouden van plan zijn om vanaf 9.00 uur de aankomst- en vertrekhal te blokkeren. Volgens Groningse media zijn er woensdag geen commerciële vluchten, maar wel orgaanvluchten voor het UMCG-ziekenhuis in Groningen. "Orgaanvluchten en traumahelikopters moeten er terechtkunnen", aldus Thijsen tegen de regionale omroep.

Vorige maand blokkeerden boeren op trekkers ook al de toegang tot Groningen Airport

Groningen Airport

Groningen Airport

Update 06:55 - Biologische boeren komen met 'Groenboerenplan'

Terwijl hun collega's wegen blokkeren, biedt een groep van zo'n 2.500 boeren het kabinet vandaag een 'Groenboerenplan' aan dat 'perspectief aan alle boeren' moet bieden. "Met minder stikstof en zonder kunstmest kunnen boeren een goed inkomen verdienen. Dat is ook voor anderen mogelijk", legt melkveehouder Arie van den Berg uit in Trouw.

De overheid, supermarkten en banken moeten het over een andere boeg gooien om boeren een toekomst te bieden, roept de groep op. "Biologische boeren kunnen een oplossing bieden voor de crisis waarin de landbouw zit", aldus Van den Berg, die in Midden-Delfland samen met zijn zoon een melkveebedrijf met negentig koeien heeft.

"Er staan nuttige dingen in het plan", reageert Imke de Boer, hoogleraar dieren en duurzame voedselsystemen, in de krant. "Mijn zorg zit bij de polarisatie. Willen andere boeren dit? Het moet duidelijk zijn dat je geld kunt verdienen met duurzaamheid zonder dat je per se biologisch boer wordt."

Update 06:35 - 'Nog geen animo voor vrijwillige uitkoopregeling

Boeren kunnen nog een paar maanden bij de provincies aankloppen voor uitkoopregeling die bedoeld is voor bedrijven die veel stikstof uitstoten in de buurt van kwetsbare natuurgebieden. Er blijkt echter weinig animo voor het vrijwillig uitkopen: tot nu toe heeft nog geen enkele boer zich gemeld.

Dit blijkt uit interne stukken van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), die zijn ingezien door NRC. Een daarmee lijkt de uitkoopregeling, een belangrijke pijler onder de stikstofplannen van het kabinet, opnieuw uit te lopen op een mislukking. Hierdoor komt onteigening van boerenbedrijven steeds dichterbij, aldus de krant.

Provincies klagen ondertussen over onwerkbare regels en voorschriften. Het kabinet komt volgens NRC binnenkort met een nieuwe uitkoopregeling, die boeren alsnog over de streep moet trekken. Maar provincies twijfelen of agrariërs ook onder die nieuwe regeling wel willen meewerken aan het uitkopen.

Update 06:20 - Partijen willen spoeddebat over politieschoten bij boerenprotest

Tweede Kamerlid Caroline van der Plas (BoerBurgerBeweging) wil vandaag een spoeddebat met premier Mark Rutte over de escalatie van de boerenprotesten. "Heb de beelden gezien van schoten die zijn gelost op boeren in Friesland. Al langer waarschuw ik voor escalatie van protesten [...] Dit gaat mis, zei ik vorige week. En het gaat mis", reageerde ze op Twitter.

Ook Kamerlid Gideon van Meijeren van Forum voor Democratie wil een spoeddebat. Volgens hem blijkt uit de beelden die online van het voorval zijn geplaatst "niets van enig acuut gevaar" en is er sprake van "buitenproportioneel politiegeweld". "Om verdere escalatie te voorkomen moet hier z.s.m. verantwoording over worden afgelegd", tweet hij.

Update 06:00 - Politie schiet gericht op trekker in Heerenveen

Bij een boerenprotest op de A32 bij Heerenveen heeft de politie gisteravond geschoten op demonstranten. Het incident gebeurde rond 22.40 uur bij een afrit van de snelweg. Volgens de politie ontstond er een dreigende situatie toen actievoerders met probeerden in te rijden op agenten en dienstauto's.

Op social media gaan beelden rond van het incident. Op een van de filmpjes is te zien dat agenten ogenschijnlijk met getrokken wapens op de weg staan als een trekker met aanhanger langs een politieblokkade rijdt. Dan zijn er schoten te horen. In het fragment is niet te zien dat er op agenten wordt ingereden.

Hart van Nederland/ANP

Beeld: Noormannen

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.