Terug

Volg Hart van Nederland

Man (19) opgepakt voor dood van Limburgse tiener Xavier

Man (19) opgepakt voor dood van Limburgse tiener Xavier

112

31 mei 2022, 13:42

De politie heeft dinsdagochtend een man (19) aangehouden vanwege de dood van de eveneens 19-jarige Xavier Durlinger. Zowel de verdachte als het slachtoffer komen uit Sittard. De politie heeft geen verdere details bekendgemaakt over het misdrijf.

Xavier werd woensdagavond 11 mei voor het laatst gezien in het centrum van de Limburgse plaats en werd sindsdien vermist. Een week later werd zijn lichaam gevonden op de Kollenberg in Sittard. Hoe de tiener om het leven is gekomen is nog onduidelijk. Volgens de politie staat wel vast dat Xavier door een misdrijf is omgebracht.

De jongeman had volgens de politie een afspraak met iemand en was naar diegene onderweg op een zwarte fiets. Bijna drie weken later is de fiets echter nog niet gevonden. Vorige week werd in Opsporing Verzocht aandacht gevraagd voor de zaak. Sindsdien zijn er zeker vijftien tips binnengekomen bij de politie.

Stille tocht voor Xavier

Woensdag liepen honderden mensen mee in een stille tocht door Sittard. "Xavier was een heel goede vriend van ons", vertelde initiatiefneemster Shannon aan Hart van Nederland. "We willen toch iets voor hem betekenen omdat hij altijd voor ons klaarstond." Aan het einde van de herdenking werden bloemen gelegd op de plek waar de tiener werd gevonden.

Bovenstaande reportage was eerder te zien bij Hart van Nederland

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.