Terug

Volg Hart van Nederland

Man (52) aangehouden in ernstige zedenzaak Roden

Man (52) aangehouden in ernstige zedenzaak Roden

112

2 feb 2021, 11:55

De politie heeft dinsdagochtend een 52-jarige man uit de gemeente Noordenveld aangehouden als verdacht in de ernstige zedenzaak in het Drentse Roden. Op 15 juni 2020 werd daar een jong meisje seksueel misbruikt tijdens het buitenspelen.

Het meisje werd in een steeg vlakbij de kruising Aukemastraat/Schaftlaan misbruikt door de man. Na melding startte de politie een groot onderzoek. Er werden onder andere beelden van de mogelijke dader verspreid. Dat leverde meer dan 120 tips op.

Hulp van het publiek

Helaas leidden de vele tips niet tot aanhouding van een verdachte. Om die reden heeft de politie op 7 augustus een sms-bom verstuurd naar 2300 mensen, waarin werd gevraagd om nieuwe aanwijzingen.

Dit onderzoek en de informatie die de politie vanuit het publiek kreeg, wezen uiteindelijk richting de 52-jarige man uit de gemeente Noordenveld. "Er zijn nog veel vragen rondom deze zaak, ook bij de politie", schrijft de politie in een nieuwsbericht. "Het onderzoek gaat verder om deze vragen zo veel mogelijk te beantwoorden."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.