Terug

Volg Hart van Nederland

'Marco Borsato betastte ook Voice Kids-kandidaten, jongste was 13 jaar'

'Marco Borsato betastte ook Voice Kids-kandidaten, jongste was 13 jaar'

112

20 jan 2022, 17:25

Marco Borsato zou in zijn tijd als coach bij The Voice of Holland en The Voice Kids meerdere medewerkers en kandidaten hebben betast. Dat blijkt uit een uitzending van het BNNVARA-programma BOOS over machtsmisbruik en seksueel grensoverschrijdend gedrag achter de schermen bij de talentenjacht.

Drie jonge vrouwen, die zich bij de redactie van BOOS hebben gemeld, stellen "dat Marco Borsato hen, overwegend in werksferen, ongevraagd en langdurig betast heeft op de billen." Een van die drie vrouwen was medewerker bij The Voice.

'Marco zat geregeld aan jonge meisjes'

Ook meldden drie kandidaten van The Voice Kids zich bij het programma. "Een kandidate van veertien jaar vertelt dat Borsato haar tijdens een The Voice Kids-barbecue op haar billen betastte en wanneer ze daarvan wegliep, Borsato haar opnieuw opzocht en daarmee doorging. Haar ouders bevestigen dit verhaal aan de redactie van BOOS."

"Een andere kandidate, zij is 13, vertelt dat Borsato haar geregeld aanraakte en steeds dichtbij kwam. Haar moeder bevestigt dit verhaal. Een derde kandidaat van The Voice Kids vertelt: 'Ik zag Marco geregeld aan jonge meisjes zitten op de set van The Voice Kids. Hij zou dan onder andere hun heupen aanraken."

'Verhalen kwamen niet als een verrassing'

Een ingewijde bij The Voice zegt over Borsato in BOOS: "Ik ken de verhalen van seksueel grensoverschrijdend gedrag van Marco naar kandidaten. De verhalen in de pers kwamen niet als verrassing."

In de uitzending werd ook het wangedrag van Voice-coach Ali B en voormalig bandleider Jeroen Rietbergen. Tegen Ali B zijn er al twee aangiftes gedaan, een van die aangiftes gaat over verkrachting. Tegen Rietbergen is er een aangifte binnengekomen over aanranding.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.