Terug

Volg Hart van Nederland

Marco Borsato doet aangifte wegens smaad en laster na aanklacht over onzedelijk gedrag

112

17 dec 2021, 20:05

Marco Borsato heeft de 22-jarige vrouw aangeklaagd die hem eerder deze week aanklaagde wegens seksueel overschrijdend gedrag. Borsato heeft aangifte gedaan voor het doen van een valse aangifte, smaad, laster en het doen van een lasterlijke aanklacht. Hij klaagt ook de moeder van de vrouw aan, wegens uitlokking en medeplichtigheid.

Dat laat de zanger weten via zijn advocaten van Knoops' Advocaten.

Vorige week werd bekend dat tegen Borsato aangifte is gedaan wegens "onzedelijke betastingen". De 22-jarige vrouw zegt vanaf haar 15e seksueel te zijn misbruikt door Borsato. Verschillende roddelkanalen brachten de afgelopen tijd dat Borsato zich schuldig zou hebben gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag tijdens een van de barbecues die de zanger jaarlijks organiseerde voor degenen die hem als coach kozen in The Voice of Holland en The Voice Kids.

In de aangifte stelt de jonge vrouw dat gedurende een aantal jaren sprake is geweest van het plegen van ontuchtige handelingen. In deze zaak zou het gaan om ongewenst aanraken van geslachtsdelen, billen en borsten.

Onderzoek 'met vertrouwen' tegemoet zien

Vorige week kwam Borsato via zijn advocaat met een eerste reactie op de beschuldigingen. Hij liet weten het Openbaar Ministerie te vragen om een onderzoek en ontkende de aantijgingen. Na de aangifte noemde hij het "goed" dat die er ligt en het onderzoek "met vertrouwen" tegemoet te zien.

"Vanaf het moment dat op 9 december 2021 een verzoek is gedaan aan het Openbaar Ministerie tot het instellen van een oriënterend onderzoek naar de bronnen van de onterechte insinuaties richting de heer Marco Borsato, is hij met zijn advocaten bezig geweest deze uitvoerige aangifte op te stellen en te voorzien van een aantal aanvullende bewijsstukken", aldus Knoops' Advocaten.

Na de aangifte door de vrouw kwamen bij Telegraaf-journalist John van den Heuvel nog twee meldingen binnen van mogelijk seksueel overschrijdend gedrag door Borsato. Hiervan is voor zover bekend nog geen aangifte gedaan.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.