Terug

Volg Hart van Nederland

Massale knokpartij op tribune na wedstrijd tussen Twente en Zweedse Hammarby

112

27 juli 2023, 23:02

Na de wedstrijd tussen FC Twente en Hammerby IF donderdagavond liep het flink uit de hand op de tribune. Supporters van de club uit Enschede gingen op de vuist met Zweedse hooligans. De ME moest in actie komen om de orde te herstellen.

De gemeente Enschede riep donderdagmiddag het hele grondgebied van de Twentse stad uit tot veiligheidsrisicogebied. In Hengelo was vanaf 13.30 uur een noodbevel van kracht. Er was al de "vrees voor verstoring van de openbare orde door de aanwezigheid van wapens". Supporters zouden afgesproken hebben om te vechten.

In de het centrum van Hengelo en Enschede waren geen grote ongeregeldheden, maar in het stadion ging het alsnog mis. Of er aanhoudingen zijn verricht is niet bekend.

Op Twitter werd eerder donderdagavond al gegrapt dat het uitvak "uitstekend gefouilleerd" is. Iemand anders in het publiek uit aan het einde van de wedstrijd ook zorgen dat het misgaat.

Conference League

FC Twente heeft de eerste wedstrijd in de tweede voorronde van de Conference League gewonnen. In de Grolsch Veste in Enschede eindigde het duel met het Zweedse Hammarby IF in 1-0 voor de ploeg van trainer Joseph Oosting.

Sem Steijn zorgde aan het begin van de tweede helft voor het enige doelpunt. Hij schoot uit een corner hard raak. De return is volgende week in het Zweedse Stockholm.

Mocht Twente zich plaatsen voor de derde voorronde, dan neemt de ploeg het op tegen de winnaar van de twee wedstrijden tussen het Hongaarse Kecskemeti TE en Riga FC uit Letland. De eerste wedstrijd werd met 2-1 gewonnen door de Hongaren. Hart van Nederland / ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.