Terug

Volg Hart van Nederland

Drie gewonden nadat karretje attractie naar beneden valt in Sprookjesbos

Drie gewonden nadat karretje attractie naar beneden valt in Sprookjesbos

112

27 mei 2022, 15:14

In het Limburgse Valkenburg is vrijdagmiddag een karretje van een attractie in het Sprookjesbos afgebroken en gevallen. Er zat een gezin in van twee volwassenen en twee kinderen. De twee volwassenen en een van de kinderen zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Over de aard van hun verwondingen is niets bekend, meldt de Veiligheidsregio Zuid-Limburg, maar hun toestand wordt omschreven als stabiel. Een woordvoerder noemde het waarschijnlijk dat het andere kind is meegegaan naar het ziekenhuis.

Gondel

Het ongeluk gebeurde rond 14.45 uur door een nog onbekende oorzaak bij de attractie Calidius, die pas sinds vorig jaar september was geopend. De attractie neemt bezoekers in gondels mee naar een hoogte van tien meter, waarna de attractie gaat draaien. Bezoekers kijken zo uit over het hele park. De attractie is geschikt voor alle leeftijden.

In het karretje van de attractie dat vrijdagmiddag naar beneden viel, zaten twee volwassenen en twee kinderen. Zij vielen van een hoogte van 2,5 meter naar beneden. De twee volwassenen en een van de kinderen zijn gewond naar het ziekenhuis gebracht. Over hun toestand is nog niet veel bekend.

"Directie en personeel zijn ontdaan over het voorval en we betreuren ten zeerste dat dit heeft kunnen gebeuren", laat het park vrijdagavond in een verklaring weten.

Even paniek

Op het moment van het ongeluk was het druk in het park. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio was er heel even paniek, maar was dat snel over. Het park is wel eerder dichtgegaan dan gewoonlijk. Of het morgen weer opengaat is niet bekend.

Bezoekers die het park hebben verlaten en behoefte hebben aan slachtofferhulp, kunnen daarvoor contact opnemen met de gemeente Valkenburg, aldus de Veiligheidsregio.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit onderzoekt hoe het ongeluk in het Sprookjesbos heeft kunnen gebeuren.

Hart van Nederland/ANP

Beeld: Track '88

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.