Terug

Volg Hart van Nederland

Tientallen mensen bevrijd uit Apple Store Amsterdam: 'Het was heel angstig'

Tientallen mensen bevrijd uit Apple Store Amsterdam: 'Het was heel angstig'

112

22 feb 2022, 21:02

De politie heeft dinsdagavond tientallen mensen uit de Apple Store op het Leidseplein in Amsterdam weten te bevrijden. Er wordt niet gemeld hoeveel mensen er nu nog in het pand zijn en wat de status van de gijzeling precies is.

De tientallen mensen die het pand hebben kunnen verlaten worden momenteel opgevangen door agenten, zo meldt de politie. "Ze gaan mee naar een politielocatie voor een getuigenverklaring en natuurlijk voor nazorg zoals Slachtofferhulp." Op beelden van AT5 is te zien hoe verschillende mensen op straat worden getroost.

'Het is een heel nare ervaring'

Een medewerker van de Apple Store vertelt dinsdagavond aan Hart van Nederland dat hij en anderen via de achterkant van het gebouw in veiligheid zijn gebracht.

"Daar hebben we bijna twee uur gezeten. Dat was heel angstig, want we hebben de schoten gehoord", zegt hij. "Dan realiseer je je wat er gebeurd, maar het is heel onwaarschijnlijk, heel apart. Ik ben zeker geschrokken. Het is een heel nare ervaring."

Gijzeling nog aan de gang

In de winkel is nog altijd een gijzelingssituatie aan de gang. Op beelden van eerder op de avond was te zien dat een man wordt vastgehouden en onder schot wordt gehouden door een andere man. De politie is massaal ter plaatse met specialistische eenheden.

Een groot gebied in de nabije omgeving van het Leidseplein is afgezet. Ook hulpdiensten zoals ambulances, brandweer en marechaussee zijn vertegenwoordigd. De inzet van hulpdiensten rondom het incident is dinsdagavond steeds groter geworden. Voertuigen rijden af en aan, met zwaailichten en sirenes. Uit voorzorg is ook de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) ingezet, zegt een woordvoerder van de politie.

Schoten gehoord

Meerdere mensen meldden eerder op de avond aan AT5 schoten te hebben gehoord in het pand. Een medewerker van de winkel zou volgens de stadszender hebben geroepen dat er een overval gaande was.

Hart van Nederland / ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.