Terug

Volg Hart van Nederland

Twee doden en twee zwaargewonden bij schietpartij Alblasserdam, verdachte aangehouden

Twee doden en twee zwaargewonden bij schietpartij Alblasserdam, verdachte aangehouden

112

6 mei 2022, 11:33

Bij een schietpartij in Alblasserdam zijn een 16-jarig meisje uit Dordrecht en een 34-jarige vrouw uit Alblasserdam overleden. Dat meldt de politie. Een 12-jarige jongen uit Hendrik-Ido-Ambacht en een 20-jarige vrouw uit Alblasserdam raakten zwaargewond.

De gewonden zijn met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Er is een verdachte aangehouden en het vuurwapen is in beslag genomen.

De schietpartij gebeurde vrijdag even voor 11.00 uur op de zorgboerderij Tro Tardi aan de Molensingel. Hier werken kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking of bijvoorbeeld autisme. "Ook biedt de zorgboerderij plaats aan jongeren en volwassenen die de draad in hun leven weer op moeten pakken", is te lezen op hun website.

Volgens omstanders ziet het er niet goed uit. "Meerdere mensen neergeschoten". De politie vraagt mensen niet naar de plek te komen en de hulpverleners de ruimte te geven.

Verdachte aangehouden

Even daarna, om 11.20 uur, kon de verdachte worden aangehouden in een parkje in de buurt. Het gaat om een 38-jarige man uit Oud-Alblas, een plaatsje naast Alblasserdam. "We zijn heel blij dat we hem zo snel mogelijk konden stoppen en dat er niet meer slachtoffers zijn gevallen", aldus de woordvoerder. Het AD meldde eerder op basis van bronnen dat het zou gaan om de 38-jarige John S. uit Oud-Alblas.

Wat de aanleiding was voor de schietpartij, is nog onduidelijk. Ook kan de politie niet zeggen of de verdachte een bekende is van de politie. "We kunnen daar nog niet op vooruitlopen."

Emotioneel

Tientallen mensen staan in de buurt van de boerderij te kijken. Sommigen van hen zijn emotioneel. Mensen die getuigen waren van het schietincident zijn opgevangen en er wordt hulp voor hen geregeld, aldus de politie. Na de schietpartij kwamen twee traumahelikopters en meerdere ambulances en andere hulpdiensten ter plekke.

Familieleden in onwetendheid

Familieleden van de aanwezigen op de zorgboerderij kwamen direct naar de boerderij toen ze hoorden dat er een schietpartij was, vertelt de politiewoordvoerder. Ze hebben daar een tijd in onwetendheid staan wachten, omdat iedereen die tijdens de schietpartij aanwezig was op het terrein, werd opgehouden door de politie om gehoord te worden. Daarna kregen de familieleden ter plekke te horen hoe hun geliefden eraan toe waren.

Burgemeester Jaap Paans, het Openbaar Ministerie en de politie houden om 17.00 uur een persconferentie over de schietpartij in de raadszaal van het gemeentehuis in Alblasserdam.

Beeld: Video Duivestein

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.