Terug

Volg Hart van Nederland

Minderjarig meisje overleden door afbrekende mast op schip bij Terschelling

Minderjarig meisje overleden door afbrekende mast op schip bij Terschelling

112

31 aug 2022, 16:20

Een meisje is omgekomen door het afbreken van een mast op een schip in de buurt van Terschelling, meldt de politie. Zij overleed ter plekke aan haar verwondingen. Op de boot zaten jongeren van een scholengemeenschap in Den Haag. Niemand anders is gewond geraakt.

Het ongeluk gebeurde rond het middaguur. De politie meldde toen nog dat een slachtoffer ernstig gewond was geraakt. Op de boot zaten zo'n vijftien mensen. Zij zijn aan wal gebracht in de haven van Harlingen. Voor hen is slachtofferhulp geregeld, aldus de politie.

De politie onderzoekt hoe het ongeluk kon gebeuren. Burgemeester van Harlingen Ina Sjerps noemt het een "vreselijk en dramatisch ongeluk waar kinderen getuige van zijn. Ik heb er geen woorden voor. Alle aandacht gaat nu uit naar de opvang van hen en andere betrokkenen. Onze gedachten gaan uit naar de slachtoffers, familie, school en bemanning".

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.