Terug

Volg Hart van Nederland

Minister Van der Wal doet aangifte na doodsbedreiging op vrachtwagen

Minister Van der Wal doet aangifte na doodsbedreiging op vrachtwagen

112

24 juni 2022, 20:21

Minister Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof) heeft aangifte gedaan van een doodsbedreiging en van opruiing tegen de eigenaar van een vrachtauto. Op de achterzijde van de vrachtwagen staan de namen van Pim Fortuyn en Theo van Gogh met hun sterfdatum. Daaronder staat de naam van de minister, een kruis en een vraagteken.

Een woordvoerder van het ministerie van Landbouw, Voedselkwaliteit en Natuur bevestigt dit aan NRC. De witte vrachtwagen met achterop de doodsbedreiging was woensdag ook aanwezig bij de grote demonstratie van boeren in het Gelderse Stroe.

Boeren zijn woedend

Het is het tweede incident binnen een paar weken tijd voor Van der Wal. Precies een week geleden, toen de minister haar stikstofplannen presenteerde, trokken tientallen boeren met trekkers 's avonds naar haar woonhuis om verhaal te halen. De demonstrerende boeren zijn woedend. De stikstofuitstoot moet flink worden verminderd om de natuur te verbeteren. Het grootste deel van de uitstoot van stikstof komt voor rekening van boeren.

'Tal van ideeën' voor protesten

De boeren blijven van zich laten horen. Donderdagavond trokken enkele tientallen boeren naar het Tweede Kamergebouw aan het einde van het stikstofdebat. Hoe boeren de komende tijd actie gaan voeren is nog een verrassing, aldus voorzitter van boerenorganisatie Agractie Bart Kemp. "Er zijn tal van ideeën, het zullen waarschijnlijk acties worden zoals die van donderdagavond", zegt Kemp. Het dreigingsniveau is voor Van der Wal inmiddels opgeschaald. "De nodige beveiligingsmaatregelen zijn ingesteld", zegt een woordvoerder van LNV tegen NRC.

Bovenstaande reportage was eerder te zien bij Hart van Nederland.

Hart van Nederland/ ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.