Terug

Volg Hart van Nederland

Mishandelde Nederlander (27) op Mallorca overleden

Mishandelde Nederlander (27) op Mallorca overleden

112

18 juli 2021, 21:15

De 27-jarige Nederlander die afgelopen woensdagnacht door andere Nederlanders zonder aanleiding tegen zijn hoofd werd getrapt is overleden. Dat heeft het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken maandag bevestigd.

Volgens de Spaanse krant Ultima Hora begonnen de Nederlanders in een nachtclub te vechten. Toen ze eruit werden gezet, vielen ze op straat vijf andere Nederlandse vakantiegangers aan. Drie van hen raakte bewusteloos door de klappen en de 27-jarige man werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Identiteit bekend

Een woordvoerder van het ziekenhuis op Mallorca heeft zondagavond aan de politie laten weten dat het slachtoffer na vijf dagen intensive care overleden is. De groep Nederlanders, van 18 tot 20 jaar, kunnen nu niet alleen verdacht worden van geweld, maar ook van moord. De groep is vastgelegd op camerabeelden en ook hun identiteit is bij de politie bekend.

Eén verdachte is opgepakt, weet De Telegraaf. De overige leden van de groep zijn inmiddels het eiland ontvlucht. Vrijdagochtend vlogen ze hals over kop terug naar Nederland. Volgens het AD gaat de Spaanse politie een internationaal opsporingsbevel uitvaardigen tegen de groep gevluchte Nederlanders. De Nederlandse politie laat weten dat deze nog niet binnen is.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.