Terug

Volg Hart van Nederland

Voor de moeder van de vermoorde Ichelle is het een moeilijke dag: 'Ik kan nooit meer met haar lachen'

112

26 mei 2022, 22:36

Hemelvaart is voor Miranda Sips een moeilijke dag. Vandaag is het precies een jaar geleden dat de rechtszaak in de moordzaak van haar 29-jarige dochter Ichelle van de Velde begon.

Ichelle raakte in december 2020 vermist en werd maanden later in stukken gesneden teruggevonden in Zeeland. Sandra H., de verdachte in de moordzaak van Ichelle, heeft een maand geleden eindelijk bekend dat ze als enige betrokken was bij de moord.

Niet verdiend

Miranda gaat regelmatig naar het kanaal waar de laatste lichaamsdelen van haar dochter uit het water zijn gehaald om bloemen te leggen. Zo ook vandaag. "Het is een gruwelijke plek. Gruwelijker kan niet", zegt ze. Toch probeert ze de herinneringen los te laten. "Als je alleen maar in je hoofd hebt 'ze lag in zoveel stukken', dan kom je daar nooit overheen. Het enige wat ik in gedachte wil hebben is het mooi meisje dat ze is. Dit verdiende ze niet."

Ze mist haar dochter nog iedere dag. "Ik hoor nooit meer wat van d'r. Ik kan niet meer met haar lachen, niet meer met haar eten, niet meer met haar op vakantie. Ik kan zelfs niet meer boos op haar worden. Ik zou er een moord voor doen."

Zo dichtbij

Verdachte Sandra H. had een winkel in Oostburg, vlak naast het naaiatelier van Ichelle en was een bekende van de familie. Wat er precies gebeurd is en waarom is nog altijd niet duidelijk, maar in de winkel van H. zijn sporen gevonden van een misdrijf. Voor Miranda is het nog altijd pijnlijk om door de winkelstraat te lopen. "Ik zie haar nog zitten achter de naaimachine. Daarom kijk ik ook nooit naar binnen."

Toen Ichelle nog vermist was, liep Miranda elke dag door de winkelstraat om te vragen of mensen haar gezien hadden. "Dat blijft heel moeilijk. Ik was steeds zo dichtbij. Je weet dat je kind hier heeft geleden en onder onze ogen is weggenomen. Dat blijft heel moeilijk." Wat er die avond gebeurt is, blijft haar dwarszitten. "Ik vraag me nog steeds af: had ze pijn? Was ze bang? Dat moet je een beetje opzij zetten, anders maak je jezelf gek."

Stichting

Miranda wil het gruwelijke dat haar familie gebeurd is, omzetten in iets moois. Daarom schrijft ze een boek en heeft ze de stichting 4ICHELLE opgericht. "Ik was al heel lang zoekende naar iets wat ik graag wilde doen met een maatschappelijk belang. Ik wist alleen nooit welke richting. Daar had ik het ook wel eens met Ichelle over en ze zei altijd: 'Mam, er komt een moment dat je precies weet wat je moet doen.'"

Nu is dat moment gekomen. Met de stichting kan ze mensen steunen die hetzelfde meemaken of hebben meegemaakt als zij. Ze wil ze tegen lotgenoten zeggen: je staat er niet alleen voor. "Het geeft me energie. Ik probeer van iets heel lugubers iets positiefs te maken. Ik heb nou eenmaal deze ervaring en ik probeer het ergens voor te gebruiken."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.