Terug

Volg Hart van Nederland

Moeder van in Chersonissos mishandelde Jesse is woest: 'Daders nu al vrijgelaten'

Moeder van in Chersonissos mishandelde Jesse is woest: 'Daders nu al vrijgelaten'

112

27 aug 2022, 15:57

Jesse is één van de personen die donderdag in Chersonissos werd mishandeld door een groepje Nederlanders. Hij belandde met een verbrijzeld been in het ziekenhuis. Zijn moeder Petra was al woest, maar is nóg bozer nu ze heeft vernomen dat de daders alweer op vrije voeten zijn.

"Ik ben er al een paar dagen goed mee bezig", zegt Petra zaterdag tegen Hart van Nederland. "Ik heb vanochtend gehoord dat de daders zijn vrij gelaten." De reden voor hun vrijlating is ronduit vaag. "De dokters hebben de informatie niet op tijd naar de rechtbank gebracht. Dat vind ik raar, want de politie had meteen bij Jesse in het ziekenhuis een verklaring afgenomen, dus dan zouden ze toch genoeg tijd moeten hebben gehad om dat naar de rechtbank te brengen?"

Volgens Griekse media zijn de verdachten nu dan wel op vrije voeten gesteld, maar worden ze wel degelijk strafrechtelijk vervolgd voor het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel en moeten ze op 23 februari 2023 voor de rechter verschijnen. De verwachting is dat tegen die tijd alle elementen van de zaak en het rapport van de artsen rond zijn.

'Dit mag gewoon niet gebeuren'

Donderdag ging het mis toen Jesse een paar jongens te hulp wilde schieten die door een groep Nederlanders in elkaar werden geslagen. "Toen kreeg hij klappen en ging hij op een stoeprandje zitten om bij te komen", vertelt zijn moeder. Ondertussen namen de relschoppers één van de jongens opnieuw te pakken, en kwamen daarna weer bij Jesse terug. "Ze trapten hem zo hard op z'n been dat deze nu verbrijzeld is."

Jesse werd naar een ziekenhuis in de hoofdstad Heraklion gebracht, waar hij werd geopereerd. "Daar ligt hij nu nog steeds", zegt Petra. "Hij probeert zich groot te houden voor mij maar is wel heel erg boos. Hij ligt in bed en kan niks doen. Hij moet van de spanning altijd lachen, maar ik heb hem wel heel duidelijk gemaakt dat dít niet grappig is. Dit mag gewoon niet gebeuren."

Aangifte in Nederland

De daders mogen nu dan wel op vrije voeten zijn, maar wat Petra en Jesse betreft blijft dat niet zo en worden ze ook in eigen land aangepakt. "Ik wil de daders pakken", zegt Petra strijdbaar. "Die worden sowieso gestraft. We gaan hier in Nederland aangifte doen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.