Terug

Volg Hart van Nederland

Nederlanders trappen landgenoot (18) tot bloedens toe op Italiaanse camping

Nederlanders trappen landgenoot (18) tot bloedens toe op Italiaanse camping

112

6 aug 2021, 11:48

In de Noord Italiaanse plaats Lazise, in de buurt van Verona, is een 18-jarige Nederlandse jongen vorige week zwaar mishandeld door vier andere Nederlandse jongens na een avondje stappen. Dit schrijft de Italiaanse nieuwssite 'Prima Verona'. Het slachtoffer werd volgens de Italiaanse nieuwssite zonder aanwijsbare reden tot bloedens toe geschopt en geslagen. Hierbij liep de jongen ernstige verwondingen op in zijn gezicht.

De vier Nederlanders die verdacht worden van de mishandeling zijn tussen de 20 en 21 jaar oud. Ze behoren volgens de Italiaanse carabinieri (Italiaanse militaire politie) tot dezelfde vriendengroep en verbleven in hetzelfde appartement. Volgens de politie was er alcohol in het spel.

Tot bloedens toe

De groep jongens zou het slachtoffer hebben geprovoceerd door hem te beledigen. Het 18-jarige slachtoffer ging hier niet op en vertrok naar de camping waar hij met zijn ouders verbleef. De groep is het slachtoffer gevolgd en hebben hem vervolgens mishandeld. Ze schopten en sloegen de jongen tot bloedens toe tegen de grond.

Medisch personeel dat aanwezig was op de camping ontfermden zich over de jongen en lichtte de politie in. Het slachtoffer moest in het ziekenhuis worden behandeld voor de zware verwondingen in zijn gezicht.

Terug in Nederland

De verdachten maakten zich na de mishandeling uit de voeten. Aan de hand van ooggetuigen verklaringen kon de carabinieri de vier Nederlanders even later aanhouden. Ze worden beschuldigd van het toedienen van zwaar lichamelijk letsel. De jongens zijn inmiddels wel weer vrijgelaten. Volgens de Italiaanse politie is de kans dan ook groot dat de Nederlanders inmiddels weer terug zijn in eigen land.

Twee van de verdachten komen uit Klazienaveen in Drenthe, zo laat de politie van Peschiera del Garda weten. Een van de vier heeft Weiteveen in dezelfde provincie als woonplaats, de andere komt uit het Overijsselse Hardenberg.

Hart van Nederland / Prima Verona

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.