Terug

Volg Hart van Nederland

Negen verstekelingen in ademnood uit container gered in Rotterdamse haven

112

13 sep 2021, 14:16

De hulpdiensten hebben maandagmiddag negen mannen uit een container gehaald in de Rotterdamse haven, meldt de veiligheidsregio. De verstekelingen hadden een zuurstoftekort en last van ademhalingsproblemen, aldus een woordvoerster.

De melding kwam even na het middaguur binnen: mannen in de container hadden het alarmnummer gebeld omdat ze benauwd werden. Omdat de mensen mogelijk zuurstofgebrek hadden rukten de hulpdiensten massaal uit naar de Europaweg in het havengebied, onder meer met een traumahelikopter.

Na de bevrijding bleken ze inderdaad last te hebben van ademhalingsproblemen. In de container lagen namelijk boomstammen, die de zuurstof opnamen. De verstekelingen zijn nagekeken door het ambulancepersoneel en inmiddels gaat het weer goed met ze.

Nog een container?

De negen personen zijn daarna aangehouden omdat de politie vermoedt dat het om zogenoemde 'uithalers' gaat, mensen die drugs uit containers smokkelen, aldus een woordvoerder. Het gaat om mannen van tussen de 18 en 23 jaar.

De telefoon waarmee is gebeld, is nog niet gevonden. "Dus of de telefoon is weggegooid of iemand is er met de telefoon vandoor. Of er is nog een container", stelt de zegsman. Daarom is de politie nu ook op zoek naar een mogelijke tweede container met mensen.

Beeld: Video Duivestein

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.