Terug

Volg Hart van Nederland

OM looft flinke beloning uit voor gouden tip in zaak fatale mishandeling Mallorca

OM looft flinke beloning uit voor gouden tip in zaak fatale mishandeling Mallorca

112

9 nov 2021, 14:21

Het Openbaar Ministerie looft 15.000 euro uit voor de gouden tip in het onderzoek naar de fatale mishandeling op Mallorca, afgelopen zomer. Bij dit uitgaansgeweld kwam de 27-jarige Carlo Heuvelman uit Waddinxveen om het leven.

In de uitzending van Opsporing Verzocht wordt dinsdagavond opnieuw aandacht gevraagd voor de zaak, kondigt de politie aan.

Eerder riep de vader van de vermoorde jongen mogelijke getuigen al op zich te melden bij de politie. "Het is geen snitchen. Dit is geen winkeldiefstal, dit is iets super ernstigs", aldus de vader. Met zijn optreden in het programma hoopte hij dat uiteindelijk alle getuigen en filmpjes van de mishandeling bij de politie terechtkomen. Nu een paar weken later heeft nog steeds niet iedereen die er die nacht bij was, zich gemeld.

Op zoek naar belangrijke getuige

Een team van rechercheurs is onder meer op zoek naar een nog onbekende getuige van het geweld tegen Heuvelman. Zo wordt een foto getoond van een onbekende man die mogelijk de fatale mishandeling op Mallorca heeft gefilmd. De man staat op beeldmateriaal van andere getuigen. De rechercheurs willen de man graag spreken over de avond.

In de ochtend van 14 juli waren er meerdere gewelddadigheden in de plaats El Arenal op het Spaanse eiland. Meerdere mensen raakten gewond bij een vechtpartij in een café. Bij een tweede incident op de boulevard werd Heuvelman dusdanig mishandeld dat hij enkele dagen later kwam te overlijden. Een groep Hilversummers wordt verdacht van betrokkenheid bij het geweld van die nacht.

Vijf verdachten zitten nog vast.

Het Openbaar Ministerie verdenkt in totaal acht personen van betrokkenheid bij de gewelddadigheden op Mallorca. Vijf van hen zitten op dit moment nog vast. Zij staan woensdag 17 november voor de rechter in Lelystad tijdens een eerste openbare zitting.

Hart van Nederland / ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.