Terug

Volg Hart van Nederland

OM: Medewerkers bij overval waardetransport Amsterdam vastgebonden

OM: Medewerkers bij overval waardetransport Amsterdam vastgebonden

112

17 aug 2021, 17:50

Bij de gewelddadige overval op een waardetransport in Amsterdam-Noord zijn medewerkers vastgebonden met tiewraps. Dat staat in de tenlastelegging, bevestigt het Openbaar Ministerie na een bericht hierover van de lokale zender AT5.

De zes verdachten die vastzitten voor de overval moeten volgende week woensdag voor het eerst voor de rechter verschijnen.

Schieten op agenten

Ze worden ook beschuldigd van poging tot gekwalificeerde doodslag vanwege het schieten op agenten. Dat houdt in dat ze na het plegen van een strafbaar feit (de overval) de vlucht wilden vergemakkelijken.

De overval op een transportauto met daarin edelmetalen werd gepleegd op woensdagmiddag 19 mei bij Schöne Edelmetaal aan de Meeuwenlaan in Amsterdam. Het OM verdenkt alle mannen, die uit België en Frankrijk komen, van dezelfde feiten. Het houdt de zes er eveneens voor verantwoordelijk dat ze een grote hoeveelheid kostbare edelmetalen hebben meegenomen.

Hoeveel precies, is niet bekendgemaakt. Na de overval volgde een achtervolging door de politie, die eindigde in een weiland Broek in Waterland, waarbij over en weer werd geschoten. De overvallers gebruikten automatische wapens. Een zevende verdachte, een 47-jarige Fransman, kwam om bij de schotenwisseling.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.