Terug

Volg Hart van Nederland

OM: verdachte dodelijk scooterongeluk Alblasserdam reed te hard

OM: verdachte dodelijk scooterongeluk Alblasserdam reed te hard

112

20 mei 2022, 14:29

De automobilist die wordt verdacht van het veroorzaken van een dodelijk ongeluk waarbij twee jonge vrouwen op een scooter in Alblasserdam om het leven kwamen, reed volgens het Openbaar Ministerie door rood en te hard. Dit bevestigt een woordvoerder vrijdag na berichtgeving van RTV Rijnmond. De 24-jarige man wordt verdacht van doodslag.

Als gevolg van wegwerkzaamheden lag de maximumsnelheid op 30 kilometer per uur. De automobilist zou twee tot drie keer harder dan dat hebben gereden. Het voorarrest van de man werd deze week met negentig dagen verlengd.

Slachtoffers overleden

De twee vrouwen zaten samen op de scooter toen ze in botsing kwamen met de man uit Papendrecht. De 19-jarige vrouw uit Alblasserdam overleed kort na het ongeluk en haar 18-jarige plaatsgenoot stierf later in het ziekenhuis. Het ongeluk gebeurde op de Edisonweg in de nacht van donderdag 5 mei op vrijdag 6 mei.

De bestuurder van de auto bleef bij het ongeval ongedeerd. Hij reed na de botsing een paar honderd meter door, stopte alsnog en liep terug naar de plaats van het ongeval. Hij had volgens de politie geen drank of drugs gebruikt.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.