Terug

Volg Hart van Nederland

Ooggetuigen: Glennis Grace kwam met 'persoonlijke knokploeg' verhaal halen in supermarkt

Ooggetuigen: Glennis Grace kwam met 'persoonlijke knokploeg' verhaal halen in supermarkt

112

13 feb 2022, 16:52

Meerdere bronnen vertellen aan AT5 en NH hoe de situatie in een Amsterdamse supermarkt zodanig uit de hand liep dat zangeres Glennis Grace samen met twee anderen werd gearresteerd. De advocaat van de zangeres stelt dat Grace zich niet in alle beschuldigingen herkent.

Naar verluidt kwam Grace verhaal halen nadat haar 15-jarige zoon de supermarkt uit was gezet nadat hij midden in de winkel een elektronische sigaret stond te roken. Volgens de advocaat van Grace kwam haar zoon gewond thuis en vertelde hij haar "te zijn mishandeld door meerdere supermarktmedewerkers".

'Wie heeft er aan mijn kind gezeten?'

Getuigen vertellen aan AT5 dat er zaterdag rond 21.00 een groep van zo'n twaalf mensen de supermarkt binnenstapte, Glennis Grace was volgens de getuigen ook bij de groep. "Ze kwam binnen en schreeuwde: 'Wie heeft er aan mijn kind gezeten?", aldus één van de getuigen tegen AT5.

Daarna werden meerdere medewerkers door, zoals de ooggetuige het tegen de regionale zender noemt, "haar persoonlijke knokploeg" geschopt en geslagen. "Ik zag een man op een medewerker zitten. Ze hebben hem op de grond gelegd en in zijn gezicht geslagen. Het zijn allemaal nog hele jonge medewerkers. Ik vind het vreselijk laf." Tenminste één iemand liep een bloedneus op, een ander een blauw oog.

Glennis nog steeds vast

De politie laat weten dat er in totaal drie personen zijn aangehouden voor vernieling, bedreiging en mishandeling van personeel. Eén van hen is een 15-jarige jongen, dezelfde leeftijd als de zoon van Grace. Grace heeft de nacht doorgebracht op het politiebureau en zit nog steeds vast.

Haar advocaat Kerem Canatan zegt tegen Shownieuws dat ze wordt verdacht van openlijke geweldpleging. Volgens hem wilde Grace het supermarktpersoneel aanspreken op het incident met haar zoon. "Zij werd daarbij uitgelachen waarna zij een medewerker zou hebben geduwd. De verdenking zou er ook uit bestaan dat zij zou hebben geschopt en geslagen (althans dat geprobeerd), maar daarin herkent zij zich niet."

Wel zou Grace naar eigen zeggen hebben geprobeerd mensen tegen te houden bij een vechtpartij die "gelijktijdig of aansluitend" in de supermarkt plaatsvond. "Zij heeft zelf daarbij in elk geval geen geweld gebruikt."

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.