Terug

Volg Hart van Nederland

Ook OM boos op in auto vloggende Gio: 'Absoluut geen goed voorbeeld'

112

20 sep 2023, 20:00

Het Openbaar Ministerie (OM) noemt het filmpje waarin Gio Latooy zichzelf filmt terwijl hij huilend achter het stuur van zijn auto zit "heel schadelijk". De vlogger rijdt met een camera in de hand en dat is levensgevaarlijk, zeggen ook verkeersexperts.

"Hij is afgeleid door emoties, hij is afgeleid door zijn telefoon en daarnaast heeft hij ook een voorbeeldfunctie voor de jeugd", zegt Frédérique Malefason in een reactie op het filmpje tegen Hart van Nederland. Malefason is adjunct officier van justitie CVOM, dat over verkeersboetes gaat.

Boete van 350 euro

Veilig Verkeer Nederland deed eerder op woensdag al haar beklag over de video. Ze vindt het gedrag van Latooy alle perken te buiten gaan, omdat hij andere weggebruikers in gevaar brengt. Op het rijden met een telefoon in de hand staat een boete van € 350,-, exclusief administratiekosten. Of Latooy die boete ook daadwerkelijk zal krijgen, valt nog te bezien.

"Het is op basis van de beelden die we nu gezien hebben heel lastig om iemand te veroordelen, omdat ook vastgesteld moet worden of die beelden authentiek zijn", licht Malefason toe. De politie kan daar onderzoek naar doen en de verdachte of getuigen horen. "Dan kan er besloten worden of er iemand kan worden vervolgd."

Hart van Nederland heeft het management van Latooy om een reactie gevraagd, maar die wil niet inhoudelijk op de zaak ingaan.

Iedere dag komen er in de Hart van Nederland-podcast TV-TALK de belangrijkste fragmenten voorbij:

TV-TALK is iedere ochtend te vinden in je favoriete podcastapp, zoals Spotify, Apple Podcasts of Juke. Of luister 'm direct via de speler hierboven. Abonneer om geen aflevering te missen! Wil je meepraten of iets met ons delen? Mail dan naar podcast.hart@talpanetwork.com of gebruik #TVTALK.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.